Stöd Ukraina

Marylyn

Kön / Ålder
Kvinna, 58 år
Bor i
Uppsala
Restyp
Naturälskare
Sysselsättning
Har semester
Civilstatus
Gift
Besökta länder
42
Profilsida skapad
2006-03-06
Senast online
7 år sedan

Lärare (det där yrket som alla vill ha på sommaren...) i språk - och tidigare även musik - som lika gärna reser ensam som med familjen eller med vänner. Älskar att ta kort på allt (till familjens förtret - men de vill gärna titta på korten senare).

Just nu drömmer jag om att fara till Nya Zealand någon gång och Mexico, La Réunion och Färöarna. Hälsa på fadderbarn i Togo och Ecuador. Och så Grekland igen (jag kämpar med grekiskan på kvällskurs...). Frankrike, mitt "hjärteland", återvänder jag alltid till.

Men visst kan välkända Uppsala ge mig trivselrysningar - åtminstone de gamla delarna med dômen, Helga Tref och domkyrkoplan.

Några dagar på muséer i Paris magnifique, njuta av Teneriffas vatten och sjunga med Uppsala Domkyrkokör i USA:s svenskbygder (Minnesota) - allt det blev verklighet för tre år sedan.

År 2007 var också min yngsta dotter tre veckor i Kenya med sin internationellt studerande klass. Vilket äventyr!! Några foton är därifrån också.

Samma år på sommaren var jag med 3/4 av familjen till Azorerna. Fantastisk ö, São Miguel !
Jag hälsade på i Hornsea norr om Hull (min födelsestad i Yorkshire, England) och fyllde år i Egypten.

I juni 2008 var jag nio dagar i Frankrike igen (ensam) - och i juli en vecka med familjen med lite lite grekiska på ön Lesvos.

I oktober sjöng jag det fantastiska verket "Carmina Burana" och drack (lite?) öl i Lübeck.
Och de sista dagarna 2008 var jag i Berlin och värmde mig några intressanta men kalla dagar med "Glühwein mit Schuss" (glögg med ... lite starkt...).

År 2009 under hela mars var min äldsta dotter på Nya Zealand (vilket jag också hade velat vara...), men jag väntade på påskveckan... den började min man och jag i Venedig. I slutet av maj for vi med kören till London och hade två konserter, och dessutom gifte sig en tysk vän i Düsseldorf i juni.

Juli samma år: En vecka i Turkiet med dotter och tio dagars rundresa i mellersta Frankrike med maken.

I februari 2010 var jag i Paris igen och denna gång ensam. Bara strosade och kollade modelejonen, smuttade på vin, läste bok på kafé, var kulturell på muséer och såg en barnmusikal på l'Olympia :) Dessutom var det snudd på vår trots att det inte var "April in Paris".

Våren 2010 var maken och jag till - England igen. Men inte London utan Cambridge, mysiga Leeds (det trodde jag inte), "min" stad Hull, den lilla sömniga kuststaden Hornsea, Durham med sin fantastiska katedral och Ely, även det en katedralstad.

Min franska väninnas mans födelsedag var i mitten av maj samma år... Så klart att jag ville fira, så det blev en resa till Rodez i Centralmassivet (södra Frankrike).

I juni var vi fem vänner som cyklade sydost om Bordeaux under en vecka. Varmt och backigt men vi bestämde att vi skulle göra om det någon annanstans.

Vänners guldbröllop i Dôle (35 mil sydost om Paris) och 50-årsfest utanför Orléans var inte heller så dumt i hösten 2010.

År 2011 i början av året for jag återigen till Paris, denna gång med yngsta dottern; konserter, museer, äta och dricka gott, bara vara.

Dagarna före påsk for vi söderut men inom landets gränser: Kalmar och Öland några dagar.

Cykling, sa jag, och i juni 2011 cyklade vi samma personer som året innan sista delen av floden Loires sträckning. Fantastiskt! Något lite svalare och mindre backigt - förutom Tour de France-bron förstås. Det säger väl lite att den dagen de cyklade där var ett av bergsprisen just den bron...

I början av november njöt min man och jag av ett nästan somrigt Bruxelles under korta två dagar, men vi hann med mycket och vill gärna tillbaka.

Och nu har vi 2012: Oui yippee!! Paris igen nu i februari! :)
Och.... vad sägs om "April in Paris"?
Och... cykling igen, denna gång i la Vendée, landskapet vid atlantkusten söder om Bretagne. Fantastiska dagar med mycket vind (även medvind), både böljande fält och vilda klippor, speciellt på öarna Ile de Noirmoutier och Ile d'Yeu. Se albumet "Lightversion av mitt Tour de France 2012".

Plötsligt i juli... var jag i Barcelona i fyra dagar, det var min ensamresa denna sommar. Mycket mer positivt än jag kom ihåg det förra gången; då (1984) var min kör där och hälften blev utsatta för ficktjuvar. Fast vi kom 3:a i folkmusikklassen i en internationell körtävling uppe i bergen :)

Juli avslutades med en liten båttur till Helsingfors genom vår underbara skärgård, och jag såg tillbaka på en härlig sommar men drömde också om nästa resa igen. Någonstans. T.ex. till Bremen i oktober och Marseille i april.
Och i juni 2013 blev det cykling igen, denna gång i sydfranska Camargue. Jaa !!

Marylyns besökta platser
Resealbum  (Visa alla 34 album)
Som lärare är jag ledig några dagar i månadsskiftet oktober-november, och 2012 ville min man och jag fara någonstans, dit vi inte brukar fara. Mitt land är ...
25 apr 2013|Weekend & Storstad
3
Bilder  (Se alla 829 bilder)
Marylyn
Marylyn startar diskussionen "Några dagar i Baskien":
Jag far till Bilbao några dagar i slutet av juli. Är det någon som har varit där och har lite tips på vad jag ska kunna göra och se (förutom Guggenheimmuséet)? Kultur, vegetarisk inte alltför dyr mat, sol och bad och bara strosa har jag tänkt. Ev. sätta mig på en buss någonstans en dag för att upptäcka lite mera. Tacksam för svar då det inte finns någon bok att få tag på om Baskien.
12 juli 2014 17:21 - Anmäl
Pinglan70
Pinglan70 säger om Marylyns bild "Parishund":
Synd om hunden....
8 oktober 2013 17:38 - Anmäl
Rommetorp
Rommetorp säger om Marylyns bild "Caloura":
Jag var på Azorerna över påsken men hade otur med vädret mycket regn och hård blåst, har inte lagt ut så många bilder på min sida, det var mycket lite blommor men Azorerna liggar kvar
9 maj 2013 12:10 - Anmäl
Ziesta
Ziesta säger om Marylyns bild "Freimarkt med rådhuset":
Aha, så det hade börjat lite med julfirandet redan i oktober? :-)
26 april 2013 10:06 - Anmäl
Marylyn
Marylyn laddar upp bilder:3
35 nya bilder från Tyskland
25 april 2013 18:34 - Anmäl
Vänner