Litemerarosas blogg

Måndag 23 Mars 2020 - Sverige
Kulturarvskortet – kanske inte det mest sexiga ordet jag har startat ett blogginlägg med. Jag vet. Men nu är det just det vi ska prata om idag och då är det väl lika bra att gå rakt på sak tänker jag. För er som precis som jag älskar slott och det svenska kulturarvet så är Kulturarvskortet dumt att missa. Och man behöver inte vara lika tokig som jag och vilja övernatta på ensam på ett slott för att ha nytta av det. Jag lovar.

https://litemerarosa.com/2020/03/22/kulturarvskortet-med-rabatter-till-sveriges-...
Söndag 22 Mars 2020 - Linköping
Tanken var en tur till Boställets vedugnsbageri för att stötta en av våra lokala företagare. Men så när vi hade fikat klar och vårsolen sköljde över Östgötaslätten tog vi vänster istället för höger och svängde ut på nya vägar. Lördag på Östgötaslätten.

https://litemerarosa.com/2020/03/21/lordag-pa-ostgotaslatten/
Lördag 21 Mars 2020 - Stockholm
En av de allra första dagarna på 2018 begav jag mig mot Stockholm och mötte upp min älskade vän Fia, som numera är nyinflyttad Stockholmsbo. Efter att ha shoppat bubbel satte vi oss på pendeln till Ulriksdal där vi traskade vidare mot The Winery hotel och nästan ett dygns hängivet tjejsnack och uppdatering på vad som hänt sedan sist.

https://litemerarosa.com/2018/01/06/the-winery-hotel/
Söndag 15 Mars 2020 - Mjölby
Han fångar mig inte bara med burgaren herr Jureskog. För innan vårt nummer dyker upp på displayen och maten är klar att hämta sitter jag djupt försjunken i texten på pappret som täcker brickan vi fått när vi beställde. Historien om hur det kommer sig att Jureskogs första vägkrog ligger just där den ligger. I en relativt liten ort längs med E4:an, Mjölby. Och även om historien är lite kryddad av underhållande skäl finns det en sanning. En sanning som fastnar precis som den goda smaken på burgaren.

https://litemerarosa.com/2020/03/15/jureskogs-forsta-vagkrog-i-mjolby-pa-histori...
Tisdag 10 Mars 2020 - Linköping
Några minuter med bil från E4:an vid Linköping finns ett riktigt smultronställe att besöka. Oavsett om du åker förbi på väg genom landet eller bor i närheten tycker jag att du ska knappa in Boställets vedugnsbageri i GPS:n och göra ett besök.

https://litemerarosa.com/2020/03/10/bostallets-vedugnsbageri-fikatips-i-narheten...
Måndag 9 Mars 2020
För en tid sedan lanserade SAS möjligheten att koppla dina betalkort, oavsett om det är kreditkort eller vanligt bankkort, till ditt SAS Eurobonus-konto. Det innebär enkelt förklarat att om du handlar på något ställe som är knutet till SAS och ger Eurobonuspoäng så kommer de automatiskt in på ditt poängkonto. Ungefär på samma sätt som att du på Hemköp kan koppla ditt bankkort till deras poängprogram och samla poäng utan att dra ditt medlemskort. Men varför ska man göra det tänker du? Det kan jag berätta för dig. Därför ska du koppla dina kort till SAS Eurobonus.

https://litemerarosa.com/2020/03/09/darfor-ska-du-koppla-dina-kort-till-sas-euro...
Söndag 8 Mars 2020
Denna listan har nästintill blivit viral de senaste veckorna. Jag tror det var Lisa som började och sedan har jag sett flera av mina bloggkollegor som hakat på. Ska försöka samla alla listorna längst ner så ni också kan läsa dem. Själv tänkte jag att jag inte hade så mycket att bidra med. Att det inte fanns några resor som jag jag inte vill göra. Men så läste jag listan hos Sandra på Lifsresor och då slog det mig att det hon älskar mest är det jag absolut inte skulle göra, inte ens om någon betalade mig för det.

https://litemerarosa.com/2020/03/08/resor-jag-inte-vill-gora/
Onsdag 4 Mars 2020
Det har blivit några timmar i luften de senaste åren och med dessa timmar har jag också lagt mig till med några laster jag inte klarar mig utan på resan. Inga mängder ännu men ändå ett litet antal av varierande sort som jag skulle tycka det vore mycket otrevligt att behöva åka utan och här har ni dem. Här kommer den 5 saker jag inte reser utan – listan.

https://litemerarosa.com/2018/12/15/5-saker-jag-inte-reser-utan-listan/
Tisdag 3 Mars 2020 - Söderköping
Det är en öronbedövande tystnad som slår emot mig när jag öppnar bildörren och kliver ut på gårdsplanen framför det gamla slottet. Det är nästan lite overkligt tyst. Som om vi tagit steget in fast vi tagit steget ut. Den stora slottsporten vittnar inte om att receptionen ligger innanför men skylten nere vid vägen pekade hitåt och det finns ingen annan dörr. Vi hänger väskorna över axeln, trycker ned det gamla handtaget och stiger in. In på Husby säteri.

https://litemerarosa.com/2020/03/02/en-natt-helt-ensamma-pa-husby-sateri/
Lördag 29 Februari 2020 - Stockholm
I maj träffades vi på Grand hotell Saltsjöbaden och firade hennes 40. Jag pratar såklart om min Fia. Det var inte lätt att hitta en helg som passade i kalendern men den 18-19 maj, efter stor driftsättning på mitt jobb och innan Spanienresa för Fia hittade vi en dag som passade.

https://litemerarosa.com/2018/06/07/grand-hotell-saltsjobaden/