Litemerarosas blogg

Tisdag 16 Juli 2019 - Linköping
Det är inte bara smålänningen i mig som vill berätta om detta. Det är rättvisemänniskan i mig som vill informera alla om vilka rättigheter man som resenär har när ditt flyg blir försenat eller kanske till och med inställt. Här följer min guide hur du får ersättning vid försenat flyg, eller berättelsen om såhär åkte vi till Thailand för 213 riksdaler.

https://litemerarosa.com/2018/03/03/tur-och-retur-thailand-for-213-riksdaler/
Söndag 14 Juli 2019 - Linköping
Planen denna sommaren var att inte göra så mycket alls. Stanna hemma. Inte resa. Jobba. Och det var som att vi fick lite extra hjälp med det. För utöver våra egna planer på att stanna på hemmaplan har vår bil inte varit direkt samarbetsvillig utan snarare tvärtom. Det innebär att vi inte ens har tagit oss några kortare sträckor som jag ändå tänkt mig. Men det innebär också en nyfunnen glädje för mig att se och upptäcka på hemmaplan – hemester.

https://litemerarosa.com/2019/07/14/se-och-upptacka-pa-hemmaplan-hemester/
Torsdag 11 Juli 2019 - Stockholm Arlanda Airport
Det är en av de saker som till slut har fått mig helt fri från flygrädslan. Men jag skall ärligt erkänna att jag var ganska skeptisk när Andreas första gången föreslog att vi skulle åka till Arlanda för att titta på flygplan som lyfter och landar, så kallad flightspotting. Snart fyra år efter premiärspottingen har jag haft förmånen att göra det inte bara på Arlanda utan även på två av världens bästa flygplatser för just flightspotting, Skiathos och Los Angeles International airport, LAX. Jag är fortfarande en nybörjare och blir nog kanske aldrig en ”riktig” flightspotter men jag är definitivt biten.

https://litemerarosa.com/2019/07/11/flightspotting-en-nyborjare-berattar/
Onsdag 10 Juli 2019 - Los Angeles
Utöver det faktum att kungen med bara sin blotta närvaro tog över hela upplevelsen fick jag naturligtvis med mig lite intryck från min allra första resa i SAS Business Class mellan Los Angeles och Arlanda. Och just det tänkte jag berätta mer om nu. Och det är nog inte bara kungens fel att jag känner att jag måste göra det igen.

https://litemerarosa.com/2019/02/17/sas-business-class-mellan-los-angeles-och-ar...
Tisdag 9 Juli 2019 - Århus
Bara ett par kvarter från tågstationen och centrum, i hjärtat av Aarhus. På en lugn bakgata precis efter du passerat härliga hus i engelsk kolonial stil med prunkande trädgårdar. Där dyker det upp. Hotel Oasia Aarhus. Mitt hotelltips till dig om du är på väg för att besöka Danmarks näst största stad.

https://litemerarosa.com/2019/07/09/hotell-oasia-aarhus/
Söndag 7 Juli 2019
Ska du till Paris och letar hotell? Då har jag tipset för dig. I december 2018 åkte jag på egen hand till Paris för att skriva. Och min kära sambo som brukar stå för bokningarna hittade ett riktigt mysigt hotell till mig. Centralt beläget men ändå lugnt. Astotel har flera hotell i Paris men valet denna resa föll på Hotell Augustin och jag är inte besviken. Hotel Augustin Astotel Paris – Hotel review kommer här.

https://litemerarosa.com/2019/07/07/hotel-augustin-paris-hotel-review/
Fredag 5 Juli 2019 - Århus
Otaliga hundralappar, ja tusenlappar har vi lagt på bensin och parkering till och på Arlanda. Ibland har vi fått frågan varför vi inte väljer att åka från Linköping eller Norrköping när möjligheten ges. Svaret har varit tudelat. Dels älskar vi ju Arlanda. Älskar atmosfären och att njuta i loungen innan vi åker. Men sanningen har också varit en annan. Länge meddelade jag min kära sambo som står för bokningarna att jag inte åkte från mindre flygplatser. Mindre flygplatser, mindre plan. Och aldrig i livet att jag satte mig i ett litet plan. Men tiderna förändras och från den längsta resan i ett ganska stort plan för en månad sedan satte jag mig förra veckan på mitt livs allra kortaste resor i mitt livs allra minsta plan, en ATR 72-600 och en CRJ-900.

https://litemerarosa.com/2019/07/04/den-kortaste-resan-i-mitt-livs-allra-minsta-...
Måndag 1 Juli 2019 - Århus
Det är svårt att inte älska Danmark. Men det är inte svårt att förstå att Danmark utsetts till nummer två på listan över världens lyckligaste länder. Från att tidigare mest ha hållit mig till Köpenhamn och Helsingör tog mig Rasmus Seebach denna gången till Aarhus. Danmarks näst största stad. Kulturhuvudstad 2017 och Jyllands största stad. Aarhus fick definitivt en plats i mitt hjärta efter vår midsommarhelg i Danmark

https://litemerarosa.com/2019/06/30/aarhus-var-midsommarhelg-i-danmark/
Fredag 28 Juni 2019 - San Francisco
Vi är framme vid den tredje och sista trip reporten från vår resa jorden runt på 8 dagar. Och jag har sparat det bästa till sist. Inte det bästa om du läser Skytrax nyligen publicerade lista, men den bästa av våra tre upplevelser. Här kommer allt om vår resa med Virgin Atlantic mellan London och San Francisco – the Trip report.

https://litemerarosa.com/2019/06/27/virgin-atlantic-mellan-london-och-san-franci...
Tisdag 25 Juni 2019 - Linköping
Göta kanal. Bland det svenskaste vi har ändå. Och alldeles nära min hemstad Linköping passerar den förbi. Vid Bergs slussar ligger dessutom en av de allra vackraste äventyrsgolfbanor jag sett. Det är lätt att bli hemmablind. Men här har vi en pärla alldeles nära Linköping.

https://litemerarosa.com/2019/06/25/aventyrsgolf-vid-bergs-slussar/