Stöd Ukraina

Litemerarosas blogg

Torsdag 4 Augusti 2022 - Omberg
Det finns en uppsjö av vandringsleder på Omberg. En av dem som är relativt lätt att ta sig an och som var den allra första leden jag vandrade på Omberg är Ellen Keyes led. Leden ger dig lite av allt som är Omberg. Den är absolut inte lättvandrad men den är om man jämför med de andra lederna både behagligt lång och har flera sträckor som inte är så krävande där du kan pusta ut. Här kommer mina tips om du vill vandra Ellen Keyes led.

https://litemerarosa.com/2022/07/22/ellen-keyes-led-pa-omberg/
Söndag 31 Juli 2022 - Lidköping
Att vandra på Hindens rev är att vandra rakt ut i Vänern. Ja på riktigt faktiskt och jag har undrat om det är så det känns. Som att gå rakt ut i vattnet. För någon vecka sedan under vår roadtrip i Västergötland och på Västkusten fick jag svaret. Och svaret är både ja och nej. På frågan om det är en led värd att vandra är svaret definitivt ja.

https://litemerarosa.com/2022/07/25/vandra-hindens-rev-i-vanern/
Torsdag 28 Juli 2022 - Östergötland
Ska man tro Wikipedia så finns det 29 slott i Östergötland. 18 slott som ännu står där i all sin glans och 10 ruiner. Men det blir ju inte 29 tänker du. Nej det stämmer, för det finns ett slott till. Eller egentligen inte. Det är faktiskt försvunnet. Personligen vill jag också lägga till ett slott som jag saknar på listan. Så välkommen till en rundtur bland Östergötlands 29, eller kanske snarare 28 slott som borde vara 30.

https://litemerarosa.com/2022/07/15/slott-i-ostergotland/
Torsdag 28 Juli 2022 - Östergötland
Ska man tro Wikipedia så finns det 29 slott i Östergötland. 18 slott som ännu står där i all sin glans och 10 ruiner. Men det blir ju inte 29 tänker du. Nej det stämmer, för det finns ett slott till. Eller egentligen inte. Det är faktiskt försvunnet. Personligen vill jag också lägga till ett slott som jag saknar på listan. Så välkommen till en rundtur bland Östergötlands 29, eller kanske snarare 28 slott som borde vara 30.

https://litemerarosa.com/2022/07/15/slott-i-ostergotland/
Onsdag 22 Juni 2022 - Skiathos
Detta är inte bloggen där du hittar de flesta restaurangtipsen eller överdådiga och utförliga utlägg om utbudet på krogarna med stjärnor eller utnämnande i White Guide. Vi är helt enkelt inte de finsmakarna. Men när vi 2017 för första gången var på Skiathos resulterade det i ett inlägg om restauranger. Bloggens hittills enda. Nu har vi varit tillbaka på vår favorit-ö och faktum är att det nu kommer ett till. Det måste vara ett tecken. Det finns en hel del restaurangtips på Skiathos. Detta är mina nya favoriter från 2021.

https://litemerarosa.com/2022/06/22/tre-nya-restaurangtips-pa-skiathos/
Söndag 19 Juni 2022 - Stegeborg
Högt upp på önskelistan har jag länge haft Stegeborsslingan, en vandringsled utmed Östersjön och Slätbaken i östra Östergötland. Stegeborg är väl kanske mest känt för sin slottsruin som ligger oerhört vacker precis vid inloppet till Slätbaken och jag har skrivit mer om den här. Men här finns alltså också en vandringsled på dryga milen. Längs med leden bjuds det på magiska vyer, historia och till och med en liten flygplats. Och när vi vandrade en söndag i juni fick vi leden helt för oss själva. För första gången någonsin vandrade vi en led utan att möta en endaste människa.

https://litemerarosa.com/2022/06/19/stegeborgsslingan-en-vandring-i-historiskt-l...
Söndag 12 Juni 2022 - Linköping
Låter rubriken som tagen ur en reklam? Med skogen som väggar och stjärnhimlen som tak. På sätt och vis är den det. Och ändå inte. Den är hämtad från Naturlogis bio på Instagram. Men också från verkligheten. Verkligheten och upplevelsen en majkväll när vi sjönk ner i den varma badtunnan intill vårt skogsrum Laven och ett stilla vårregn sakta började falla. När skogen var vårt rum för en liten liten stund och dropparna fick symbolisera stjärnorna som de ljusa vårkvällarna inte alltid bjuder på. När verkligheten var så overklig att det nästan blev övernaturligt. Det är Naturlogi – både i reklamen och på riktigt.

https://litemerarosa.com/2022/06/12/naturlogi-med-skogen-som-vaggar-och-stjarnhi...
Måndag 25 April 2022 - Sverige
I dagens avsnitt av min och Lindas podd, Jordenruntpodden, tipsar vi om tio sommarpärlor i Sverige var. Det är alltså ett avsnitt fullmatat av tips inför din Sverigesemester. Vi fick uppgiften att på var sitt håll knåpa ihop en lista med tio platser. Det kunde vara en liten plats eller besöksmål eller en stad. Det spelade ingen roll storlek. Men tio pärlor. Frågan var om vi skulle ta några som var samma. Svaret får du såklart i podden som, om vi har tur, alltså innehåller tjugo tips på sommarpärlor inför din Sverigesemester.

https://litemerarosa.com/2022/04/24/tio-sommarparlor-i-sverige/
Söndag 24 April 2022 - Östergötland
Östergötland – lite av allt och något för alla. Kanske ett av de landskap som är minst utforskat av oss svenskar och kanske det landskapet som verkligen har något för alla. Från Kolmårdens spektakulära vandringsstigar och en egen djurpark till i det närmaste vildmarken i de södra delarna av landskapet där invånare per kvadratkilometer motsvarar nordligaste Norrlands. Ifrån Industrilandskapet och nutidshistorien i Norrköping till Heliga Birgittas och Gustav Vasas spår i Vadstena. Från vandring vid Vättern på Omberg till skärgården med kobbar och öar i öster. Här listar jag 50 tips på upplevelser i Östergötland. Varmt välkommen!

https://litemerarosa.com/2022/04/22/50-tips-pa-upplevelser-i-ostergotland/
Lördag 16 April 2022 - Åtvidaberg
Mitt i Åtvidaberg i härliga omgivningar och med Sveriges enda Baroni som upplevelse längs vägen kan du vandra en rundslinga av Östgötaleden – Bysjön runt sju kilometer.

https://litemerarosa.com/2022/04/16/bysjon-runt-en-rundslinga-av-ostgotlaleden-i...