Litemerarosas blogg

Måndag 22 April 2019 - Linköping
Att vakna till en ny utsikt varje morgon. Att dra upp rullgardinen och nyfiket spana ut för att se dagens vy. Att mötas av nattens droppar på rutan och solen som går upp i horisonten. Och så hav, hav, hav.
Det är att åka på kryssning.

För ett år sedan vaknade jag min första morgon av sju på Symphony of the seas och såg detta när vi sakta gled in mot Palma hamn.

Som jag längtar tillbaka!

https://litemerarosa.com/2018/06/05/medelhavskryssning-med-symphony-of-the-seas-...
Söndag 21 April 2019 - Linköping
För exakt ett år sedan idag klev vi på världens största kryssningsfartyg i Barcelona hamn och begav oss ut på en kryssning runt hela medelhavet.
Här delar jag med mig av allt som är värt att veta om båten och livet på en kryssning:

https://litemerarosa.com/2018/06/03/medelhavskryssning-med-symphony-of-the-seas-...
Onsdag 17 April 2019 - Paris
I december 2018 åkte jag på egen hand till Paris. Jag har skrivit om hur planerna såg ut och om hur stolt jag var över mig själv för att jag gjorde resan men när det kommer till hur det egentligen var har det inte skrivits många ord. För en tid sedan fick jag frågan. Men hur var det att uppleva Paris på egen hand? Jo, såhär.

https://litemerarosa.com/2019/04/15/att-uppleva-paris-pa-egen-hand-travel-diary/
Måndag 15 April 2019 - Linköping
Det var lite av en ingivelse när vi bokade. En fredagskväll i mitten av mörkaste december. Efter en lång jobbvecka och på målrakan in mot julledigheten slog vi till. Och bokade en jordenruntresa.

https://litemerarosa.com/2019/04/14/jorden-runt-pa-8-dagar-40-dagar-kvar/
Fredag 12 April 2019 - Linköping
För ett par veckor sedan gick färden mot mitt sjuttonde land. Sjuttonde av hur många? Ja om det tvista de lärde. Enligt FN är det 195, enligt USA något färre medan Australien har en lista på länder de handlar med som landar på i runda slängar 240. Ett intressant inlägg på ämnet hittar ni på Discovering the planet här. Oavsett hur många det är kan vi konstatera att jag har många kvar att besöka. Men till skillnad från många resebloggare och vloggare så är inte antalet mitt mål. Att jag ens räknade efter var mer en slump än en tanke.

https://litemerarosa.com/2019/03/29/i-antal-lander-ligger-jag-i-la/
Onsdag 10 April 2019 - Karlskrona
Din guide till Mitt… är en guide som inte på något sätt gör anspråk på att vara den ultimata guiden till en stad. Istället är det Din guide till Mitt Karlskrona exempelvis, vad jag absolut rekommenderar dig att göra i den här staden eller på den här platsen utifrån mina intressen och mina önskemål och vad jag tycker du kan hoppa över.
Det finns säkert saker jag missat som även jag borde besöka eller göra, då får du gärna ge mig de tipsen i kommentarsfältet nedan.

https://litemerarosa.com/2019/03/21/din-guide-till-mitt-karlskrona/
Tisdag 9 April 2019 - Linköping
Minns ni Linda, min kollega som ska åka med Apollos Destination okänd? I fredags kom ett mail. Med destinationen. Och plötsligt var den inte okänd mer.

https://litemerarosa.com/2019/04/09/destination-okand-blev/
Fredag 5 April 2019 - Linköping
Kanske är det för att jag tidigare inte vågade som jag nu fascineras något alldeles nästan osunt av olika skybarer, eller takbarer om man föredrar att kalla det det. Eller för den delen även utsiktsplatser högt upp i olika möjliga och omöjliga hus som jag kommer över på våra resor. Så just därför – här kommer mina bästa tips på skybarer både här i Sverige och i världen.

https://litemerarosa.com/2019/04/04/skybarer-mina-basta-tips/
Onsdag 3 April 2019 - Linköping
Ni har väl sett Apollos nya koncept Live a Little till Destination okänd? Förutom att just aprilskämtets ingående tilläggstjänster att anlända med fallskärm och att dejta en kärlekskrank local kanske inte är verklighet så är det i allra högsta grad verklighet att du kan boka en resa till helt okänd destination.

https://litemerarosa.com/2019/04/03/med-apollo-till-destination-okand-vi-foljer-...
Tisdag 2 April 2019 - Linköping
Bada i champagne, ta luftballongen på citysemestern eller skippa tidsskillnaden... Allt är möjligt om man skämtar aprillo på resetema och detta året vann danskarna definitivt!
https://litemerarosa.com/2019/04/01/aprilskamten-med-restema-hela-listan-och-fav...

Sida:123Nästa