Kim_alms blogg

Tisdag 23 Januari 2018

Min Topp 5

På grund av min sjukdom är jag något begränsad i vart jag kan resa, men guldkorn finns både när och fjärran. Här kommer min topp 5 lista!

5.
På femte plats finner vi det resmål som ligger absolut närmst, nämligen Sverige. Sverige har mycket att erbjuda, men tyvärr så går många miste om riktigt fantastiska pärlor. Många som semestrar i Sverige åker till de klassiska nöjesparkerna och det är inget fel med det. Men jag vill slå ett slag för det romantiska Sverige! Här finns en uppsjö av underbara platser att spendera en romantisk weekend på, exempelvis så finns det gott om vackra slott och herrgårdar, från norr till söder, varav många erbjuder olika weekendpaket, där man både får lugn och ro i vackra rum och kan avnjuta svensk gastronomi när den är som bäst. Vår favorit är Bjertorp slott som ligger utanför Vara. Detta är ett pampigt slott med en helt otrolig slottspark. Det är inte anpassat för rullstolsburna, men kan man gå några steg med stöd, så klarar man sig, då det finns en hiss dold vid personalutrymmen. Alla rum är individuellt inredda och jag rekommenderar att kosta på sig att bo i "Fruns svit" som andas lyx och romantik. Denna suit har även balkong där man kan sitta och njuta av lugnet och den vackra slottsparken. Här erbjuds mat av högsta klass, med inriktning på närproducerade säsongsbetonsde råvaror. Vid ankomst bjuds man även på en en exklusiv fika. Vinerna håller hög kvalitet och är utvalda med omsorg. På slottet finner man även öler från lokala bryggerier och ett utbud av single malt whisky som får whisky entusiaster att jubla.

4.
På fjärde plats har jag valt Disneyland i Paris. Ett måste för barnfamiljer och vuxna med barnasinnet kvar! Du stiger verkligen in i en magisk värld där äldre nostalgiska sagor tar form genom attraktioner med klassisk stil, men du finner också häftiga tekniska lösningar som de verklighetstrogna dansande spökena. Denna park är gjord för alla och tillgängligheten är på topp. Har man någon typ av handikapp, så ha med dig intyg eller ditt handikapparkeringstillstånd och uppsök gästservice när du kommer till parken så får du hjälp att göra ditt besök så enkelt som möjligt. Har ni barn så kosta på er en middag hos Askungen, där ni får träffa flera av prinsessorna, några av Askungens möss och även odjuret! Maten är väl värd priset och håller mycket hög klass. Jag rekommenderar att spendera minst tre dagar för att hinna med allt i bägge parkerna. Och gå inte härifrån för tidigt! Precis innan stängning bjuds publiken på en fantastisk ljusshow som utspelar sig utanpå det stora slottet. Den vill du inte missa!

3.
Kanarieöarna
Jag ska erkänna att jag älskar klassiska charterresemål. Men jag är kräsen och kräver mycket hög standard på mat, boende och service. Och det finns att hitta på alla öarna. Jag tycker absolut att man ska prova på att rida kamel, njuta av bad, sol och shopping, men det jag tänkte ta upp här är att bege sig ut på en MC tur på egen hand. Öarna kryllar av fantastiska vägar för alla som gillar att åka MC och för en relativt billig peng kan man hyra riktigt bra och välskötta motorcyklar av nya årsmodeller. Så har ni MC körkort, ge er ut bland de böljande vägarna som slingrar sig genom de helt otroligt vackra och varierande landskapen. Stanna på inhemska restauranger och väl menu el día, dagens meny som ofta är både billiga och består av de bästa råvarorna.

2.
På andra plats har jag valt ett hotell, en restaurang och en ridskola på Rhodos. Hotellet heter La Marquise och är en enorm lyxresort där allt finslipats till perfektion. Nästan alla rum har i princip direkt poolaccess och flera rumskategorier har privat pool. Välj ett av de mer exklusiva rumstyperna eller en egen villa samt all inclusive, så får du ett särskilt kort som berättigar dig till en rad lyxiga förmåner. Hotellet är väl anpassat för rullstolsburna och de kör gärna runt alla gäster som önskar på golfbilar. Personalen gör sitt yttersta för att du som gäst ska få en fantastisk semester som du aldrig kommer glömma. Väl på Rhodos så är Rhodos gamla stad väl värt ett besök och då framförallt restaurang Mama Sofia. Här erbjuds genuin grekisk mat och underbar stämning som får dig att känna dig som en i familjen. Gillar du hästar så är Rhodos ridingschool "Kadmos" ett måste. Här kan du ta en lektion eller rida ut på den grekiska landsbygden. Hästarna är välskötta och välutbildade, de flesta är importerade från Nederländerna, Tyskland och Irland.

1.
På första plats måste jag sätta mitt älskade Mallorca. Detta är mitt andra hem och precis som så många andra turister har denna spanska ö stulit mitt hjärta. Här finns något för alla och Alcudia stranden är en av de bästa i världen. Här kan hästälskare rida längs stranden, uppe i bergen eller för skickliga tränare. Det finns mat för alla smaker och plånböcker, även fine dining! Det finns en mängd olika orter som alla har sin egen målgrupp, men också huvudstaden Palma där man finner allt från sevärdheter till lyxshopping och genuin spansk mat. Jag har medvetet valt att inte skriva ut några namn, då jag anser att man inte ska gå efter vad andra gjort på denna fantastiska ö, utan var spontan och hitta själv de ställen som just ditt hjärta klappar lite extra för.
Dela med andra:    

Skriv kommentar