Idea

Kön / Ålder
Kvinna, 7 år
Bor i
Örkelljunga
Restyp
Japansk fototurist
Sysselsättning
Jobbar
Besökta länder
34
Profilsida skapad
2008-02-07
Senast online
1 år sedan

Så länge jag kan minnas har jag drömt om att resa. Jag växte upp på 50-talet och de enda semestrar jag minns är att min far skulle åka till Norge och fiska. Mor och jag trängdes i ett blött och trångt tält medan far fiskade och fiskade. På 60-talet fick jag småsyskon och bilen blev för trång för oss alla, därför slapp jag fiskesemestrarna redan som tolvåring.

Min första utlandsresa (Norge och Danmark räknade jag inte) gick till Tyskland när jag var femton. Det var en språkresa och jag bodde som ensam svenska i en tysk familj en hel månad. Det var en viktig upplevelse för mig och dessutom lärde jag mig massor med tyska. Min kloka mor lät mig välja mellan språkresa och moped.

Alla mina syskon valde moped när deras tid kom... Själv har jag fortsatt resa. En del bilder finns här på reseguiden, men mycket mer på min egen hemsida: http://resor.ingride.net/

Jag har förverkligat många av mina resedrömmar, men naturligtvis finns det mycket kvar att upptäcka. Indien har jag alltid drömt om, men efter fyllda femtio har jag varit där två gånger. Från min barndom minns jag hur mor pratade om att hon ville se Taj Mahal. När hon fyllde sjuttiofem tog en av mina bröder och jag med henne till Indien. På så sätt blev en av hennes drömmar också uppfylld. Åh, vad hon var lycklig.

Ideas besökta platser
Bilder  (Se alla 175 bilder)
Dodi
Dodi säger till Idea:
Ja, det var riktigt kallt den dagen, tackar!!
11 mars 2012 21:28 - Anmäl
Idea
Idea säger om Dodis bild "Vintersol":
Vackert, men det ser kallt ut.
10 mars 2012 22:53 - Anmäl
Dodi
Dodi säger om Ideas bild "Mariakyrkan":
Vackert och stämningsfullt här inne i denna kyrka.
10 mars 2012 22:47 - Anmäl
Idea
Idea laddar upp bilder:1
34 nya bilder från Spanien, Polen
10 mars 2012 18:59 - Anmäl
Idea
Idea säger till Grethe1:
Tack. Ja det finns mycket fint att se
13 juli 2009 22:36 - Anmäl
Vänner