Husbilsresorochavents blogg

Lördag 5 September 2020 - Fjugesta
Under helgen har Matresan Örebro län genomförts och vi har besökt de olika gårdar/restauranger som deltar och finns i Lekebergs kommun. Vårt första stopp blir på Lilla Väsby där vi är med om invigningen av Pinklish som drivs av bl a Rebecca Andersson. Rebecca var med i Sveriges mästerkock 2018, där hon slutade som Topp 5 bland de 12 finalisterna som deltog i programmet som sändes i TV4. Från den precis nyinredda bilen beställde vi en wraplish på högrev som givetvis kommer från Lilla Väsby Gård samt en pinkbowl med gröna biffar & grekisk dressing. Det är är Arvid och Ida Andersson som brukar Lilla Väsby. Arvid är 5:e generation på gården, som han tog över efter sin far 2011. På gården bedrivs växtodling, lamm och nötköttsproduktion.

Läs inlägget på https://husbilsresorochaventyr.se/matresan-orebro-lan/
Söndag 16 Augusti 2020 - Mullhyttan
Vid sjön Multen utanför Mullhyttan i Lekebergs kommun finns Sixtorps Friluftsgård med fokus på friluftsliv och natur. Här har Ann-Sofie och Magnus Eliasson som driver NaturEvent Sixtorp-Stenbäcken iordningställt sex stycken ställplatser för både husbil och husvagn på gräs med ordentligt avstånd mellan varandra. Man har tillgång till el på platsen. För en natt betalar man endast 100 kronor inkl el, N 59.182736 E 14.650601Läs mer på https://husbilsresorochaventyr.se/stallplats-sixtorp/
Söndag 9 Augusti 2020 - Karlstad
I betalt samarbete med First Camp Vi svänger av motorvägen och åker mot Skutberget, Karlstads friluftsområde vid Vänern. Snart ser vi campingen - vita husvagnar och husbilar så långt ögat kan se och det ser nästan ut som en vacker liten grekisk by på håll. Semesterns sista helg kommer att vi vara på First Camp Skutberget-Karlstad.


Torsdag 6 Augusti 2020 - Örebro län
I början av juni skulle vi ha kört cykelloppet Siljan Runt, som finns i tre olika sträckor. Vi skulle cykla Orsasjön och Siljan runt ett lopp på totalt 16 mil för andra året i rad. Loppet blev uppskjutet och flyttat till samma helg som Elmia Husvagn Husbil. Därefter ställdes Elmia in det här året.

Vi har sett fram emot att få cykla i Dalarna men sedan blev även detta helt inställt vilket självklart är ett klokt beslut under rådande omständigheter.

Istället blev det möjligt att genomföra loppet som ett #athomeedition 2020, d v s man cyklar på hemmaplan eller någon annanstans. Så i år får det bli ett cykellopp på hemmaplan genom sju kommuner.

Läs inlägget på https://husbilsresorochaventyr.se/siljan-runt-athomeedition-genom-sju-kommuner/