Husbilsresoraventyrs blogg

Måndag 2 Augusti 2021 - Hjo
1990 tilldelas Hjo Europa Nostras utmärkelse för “det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm”.

Vårt andra besök då vi genomför En Trästadsklassiker fortsätter i Hjo.

Läs om vårt besök på https://husbilsresorochaventyr.se/hjo-trastaden-vid-vattern/
Lördag 13 Februari 2021 - Mora
Resealbum: Vasaåket 45
Förväntansfulla anländer vi till Mora. Vi har kommit hit för att åka Vasaåket 45. Nu är det två år sedan vi åkte skidor här senast. Vi har åkt Öppet spår 2018 och 2019 då vi gjorde En Svensk Klassiker tillsammans. Utanför Mora-Nisses hus hämtar vi ut våra skidpass som ger oss tillträde till Vasaloppsarenan bokad...
Läs om vår skidresa från Evertsberg till Mora på https://husbilsresorochaventyr.se/
Lördag 12 December 2020 - Skärmarboda
Resealbum: Blandat
Med Carl Anders Lindsténs bok Skärmarbodabergens hemlighet nedpackad i en bekväm gammal arméryggsäck köpt på second hand tillsammans med fika för dagens utflykt börjar vår dag vid Länsstyrelsens informationstavla vid parkeringen i Skärmarboda.

Läs mer på https://husbilsresorochaventyr.se/skarmarbodabergen/


Onsdag 12 Augusti 2020 - Nora
Vid Norasjöns västra strand ligger Firstcamp Nora-Bergslagen. Vi ställer oss på en av de speciella husbilsplatserna som är hårdgjorda med gräsarmering och ligger närmast servicehuset. Platserna har en maxlängd för husbilar på 9 meter. Det finns fina elplatser på flera olika håll inom området samt givetvis även möjlighet att stå utan el. Om man vill ha det lite bekvämare så finns även platser med både el och VA på tomten.

Läs hela inlägget om https://husbilsresorochaventyr.se/first-camp-nora-bergslagen/


Tisdag 31 December 2019 - Tandådalen
Vi har haft några härliga dagar i Bjursås med skidskola, pulkaåkning och besök i familjerelaxen. Vilmer och hans föräldrar åkte hemåt men Sigge och hans föräldrar blev kvar hos oss ytterligare en natt som planerat och övernattade med oss vid Rättviksbacken.

Läs vidare på https://husbilsresorochaventyr.se/skidakning-i-tandadalen/
Fredag 27 December 2019 - Bjursås
I samarbete med Bjursås Skicenter.

Vid niotiden tog vi vår husbil och en personbil bort till backarna och skiduthyrningen för att prova och hämta ut vår slalomutrustning. Vädret var perfekt, det blåste inte och det var lagom kallt.

För att underlätta uthämtningen hade vi i förväg meddelat längd, vikt, skostorlek och huvudmått. Trots det blev det en del ändringar främst med skidpjäxorna. Carina fick prova en annan pjäxa, Atomic Widefit, som passar om man t ex har sned stortå. Den har ett mjukt parti på båda sidorna så det blir inget tryck mot foten. Även lille Sigge fick byta pjäxstorlek.Nyfiken på mer kolla då vår blogg https://husbilsresorochaventyr.se/slalom-i-bjursas/
Söndag 3 November 2019 - New York
För lite mer än ett år sedan bestämde vi oss för att göra ett New York Marathon. Vi hade klarat av ytterligare En Svensk Klassiker och beslutat oss för att nu ville vi ha en ny utmaning.

Det är klart att man tänkt tanken att det skulle vara en häftig grej att åka till New York (igen för Carina och första gången för mig) och ännu häftigare om man gör något kul samtidigt. Kul är kanske inte det första ord man tänker på när man säger ett Marathon på 4,2 mil men en utmaning är det definitivt. Och utmaningar är något vi tycker om.

New York Marathon är världens största Marathon och ingår i The Abbott World Marathon Majors som omfattar de sex årliga maratontävlingarna i Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago och New York.

Nyfiken på mer hoppas vi, kolla då https://husbilsresorochaventyr.se/new-york-marathon/

https://www.youtube.com/watch?v=znvxQcFGHB8