Gharavis blogg

Torsdag 18 Januari 2018 - Indonesien

Min Topp 5 Indonesien

1: Jakarta. En otroligt spännande stad med mycket trevliga människor. Gör ett besök i gamla stan, inte mycket turister där. Prova en äkta kopi luwak (världens dyraste och enligt mig också godaste kaffe) på något av de många och fina köpcentren.
2: Mount Bromo. En aktiv vulkan i närheten av Malang. Vi var där i slutet på utbrutt så vi kunde inte gå ändå till kratern utan fick stanna på toppen men en bit ifrån själva hålet. Riktigt mäktig känsla att höra vulkanen mullra. Vi hade en egen chaufför som tog oss dit, på vägen upp stannade vi vid vattenfallet Madikaripura, väl värt ett stopp!
3: Gilli. På de tre Gilli öarna finns många turisten men också en otroligt härlig och avslappnad stämning samt fantastisk dykning och snorkling! Öarna är små och väldigt vänliga, man känner sig helt trygg att lufsa runt i mörkret här. pannlampa rekommenderas här då strömmen går ofta.
4: Åka tåg. Vi åkte tåg från Jakarta till Surabaya. Nästan lika bra komfort som våra tåg i Sverige, väldigt billigt (9 timmar för 180 SEK) oh ett väldigt roligt sätt att se naturen. Vi åkte förbi många risfält, vulkaner och byar.
5: Maten. Indonesien har helt fantastisk mat, påminner lite om thaimat. Prova en buffé eller gatumarknad.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet