Ekja97s blogg

Tisdag 30 Juli 2019 - Bangkok
Resealbum: Thailand 2016
Nu har vi avverkat vår sista vecka med sol och bad på phuket och beger oss nu vidare mot Bangkok. Vi kom till bangkok med flyg på fredag kväll så då hann vi inte riktigt göra så mycket annat än att checka in på hotellet.

Nästa dag (i lördags) så blev det en heldag inne på köpcentret MBK. Där fanns allt mellan himmel och jord, dock var det även packat med folk. Vi inhandlade lite julklappar samt lite saker till oss själva. På våningen högst upp hittade vi massa spelmaskiner, och där fick det bli en hel del spelande bla airhockey, basket, rallyspel... etc.

Idag har vi också varit på MBK en sväng men även på Terminal 21 som är ett annat JÄTTEstort köpcentrum. Terminal 21 var inspirerat av olika platser i världen så varje våning var en speciel plats tex Paris, Rom, Tokyo, San Fransisco mm. Det var lite fräckt faktiskt :)

Imorgon åker vi till flygplatsen kl 8.30 för att flyga till Istanbul så då blir det att gå upp tidigt...
Lördag 10 December 2016 - Phuket
Resealbum: Thailand 2016
Efter flera mulna dagar har solen tittat fram. Redan första dagen på Ko Lanta sprack det upp rejält, och det blev kokande hett. Så där blev det mycket solande och badande. Förutom sol och bad fick vi se thaiboxning. Arenan var ingen Globen direkt utan det var ett stort murat lager ungefär. Där inne satt man och fick se folk i olika viktklasser slåss. I början var det typ 8-åringar som slogs med varandra, hetsade av sina tränare och släkt. Sedan blev det äldre som slogs ju längre det gick. Det var en upplevelse det också!

Igår, fredag åkte vi färja till vår näst sista destination, Phuket. Båten tog cirka fyra timmar och sedan åkte vi taxi till hotellet som också tog knappa timmen. Så vi kom till hotellet på kvällen, gick ut o käkade och kollade sedan på den strand som fanns rätt så nära där vi bodde. Kata Beach heter den. Det var en stor strand, men det var ju sent på kvällen så inte så mkt folk, och inget bad, utan det fick ske idag på lördagen istället. Så idag gick vi till stranden, och solen hade även hittat till Phuket och det var tjockt med folk på stranden, men eftersom stranden var så stor så blev det inte direkt trångt. Sedan badade vi i dom stora vågorna och det var även mkt folk i havet. Det fanns även kiosker och restauranger i närheten på den stranden, Kata Beach var riktigt trevlig. Dit lär vi gå fler gånger, om vädret tillåter!

Nu är det eftermiddag här och vi får se om vi hittar något roligt o göra i stan på kvällen! Ha det gött! :)
Söndag 4 December 2016 - Ao Nang
Resealbum: Thailand 2016
Igår, den sista dagen på Au Nang var det dags för lite äventyr då vi åkte på "rafting", alltså forsåkning. Tidigt på morgonen blev vi upphämtade i en minibuss som körde oss tillsammans med andra turister till platsen där raftingen var. Bilresan tog cirka två timmar. Raftingen var själva huvudattraktionen men vi skulle också åka linbana, testa "fiskspa" och se på en ap- och elefantshow. Innan raftingen åkte vi linbana, men det var inte så mycket o skriva om. Men sedan steg vi på en gummibåt tillsammans med några andra turister, bland annat ryssar. Båten styrdes av två galna Thailändare med varsin paddel. Det var en rejäl fors! Inte Kålerado på Liseberg direkt utan vi flög bland vattenfall och stenar. Det var väldigt roligt! Erik fick nästan en annan båt över sig.

När raftingen var klar bjöds det på lunch och sedan åkte vi vidare till en djurpark. Där fick vi testa på så kallat fiskspa. Man sätter i sina fötter i ett akvarie fullt med massa fiskar som biter dig. Det var roligt, och lite läskigt. Sedan kollade vi på en apshow, och en elefantshow. Det var också roligt, men vi får hoppas att djuren behandlas väl bara!

Idag anlände vi till Ko Lanta. Resan dit tog ungefär två timmar med båt. Hotellet är fint och ligger precis vid stranden, med lite bättre väder kan det nog bli riktigt bra! Vi har idag även för första gången åkt tuk tuk. Kanske osäkert, men billigt! :)


Fredag 2 December 2016 - Ao Nang
Resealbum: Thailand 2016
Det har än så länge varit dåligt väder i Ao nang. Igår var jag (Erik) ändå sjuk så det gjorde inte så mycket att det var dåligt väder men idag mår jag bättre, dock verkar Gabriel ha blivit smittad istället :(

Tidigare idag var vi inne i stan och gick lite i affärer och åt mat. Jag hittade en Zlatantröja som jag prutade ner och köpte ;) Gabriel köpte thailändskt hårvax... vi får se hur det funkar. Det är väldigt bra att det är gratis transfer mellan hotellet och stan.

Vi har även badat i poolen som vi har här på hotellet. Även att det regnade. Hoppas det blir bättre väder på Koh Lanta :)
Tisdag 29 November 2016 - Nang Yuan
Resealbum: Thailand 2016
Igår var vi på ön Koh nang yuan. Vi bokade en taxibåt som körde ut oss till ön på morgonen och som sedan kom tillbaka och hämtade oss vid lunchtid.

På ön fanns det en fantastisk viewpoint högst uppe på ett berg där man kunde se ner över hela ön samt hela stranden. Det är egentligen tre små öar som sitter ihop med två sandbankar. Att tre öar sitter ihop på detta sättet är unikt i hela världen.

När vi kom ner från viewpointen var vi rätt så varma och svettiga så då var det skönt att ta ett dopp i det turkosa vattnet mellan öarna.

Imorgon åker vi vidare tvärs över landet till Ao nang på den västra sidan av Thailand. För att ta oss dit ska vi först åka färja i tre timmar för att sedan åka buss i fyra timmar och slutligen åka minibuss i en timma. ;) Dock har vi kollat vädret i Ao nang och det ska komma 80mm regn ena dagen :( Men vi hoppas det är fel :)
Lördag 26 November 2016 - Koh Tao
Resealbum: Thailand 2016
Igår anlände vi till Koh Tao. Hotellet vi bor på ligger betydligt mer centralt än vad det gjorde på Koh Phangan så här är det mer folk och rörelse. Det är även bättre väder och klarare vatten... en riktig paradisö :)

Igår kväll var det party. Det var massa turister från hela världen som samlades på ett ställe och sedan gick vidare till ett annat. Totalt fem ställen. Pub crawl kallades det.

Idag har vi också mest solat och badat eftersom vädret varit väldigt bra. Nu har vi precis bokat en taxibåt som på måndag ska köra oss ut till en annan liten ö precis utanför Koh Tao.Torsdag 24 November 2016 - Ko Pha-Ngan
Resealbum: Thailand 2016
Nu e de sista dagen på koh phangan. Under de här dagarna har det inte varit så bra väder men idag fick vi sol för första gången och tog vara på den.

Igår var vi på Thai massage där de vred och knäckte oss. Men efteråt kändes det skönt och som något vi kommer göra igen.

Idag var vi även innen vid nattmarknaden där vi åt både pad thai och Nutella-pannkaka😀 och imorgon åker vi vidare till Koh tao där vi stannar i fem nätter.
Måndag 21 November 2016 - Ko Pha-Ngan
Resealbum: Thailand 2016
Hej!
Idag var den första "hela dagen" på Ko Phangan. Kvällen innan sa vi till varandra att vi skulle upp tidigt för o sola och bada så mycket som möjligt. Det slutade med att vi väcktes av regn klockan 11...

Men när regnet försvann tog vi en taxi in till själva stan. Där åt vi hamburgare. Riktigt västerländsk burgare med ost och bacon, och den smakade bättre än förväntat. Sedan gick vi till affären där Gabriel köpte flip flopps, och båda köpte ett par tröjor. Erik prutade.

Sedan blev vädret bättre och vi åkte hem till hotellet för o sola och bada en stund. Vattnet i havet var supervarmt! Nu sitter vi i receptionen där det finns internet och skriver. Snart ska vi in till stan igen där vi ska äta och handla mer saker!

ลาก่อน :)