Ekja97s blogg

Fredag 20 December 2019 - Manhattan
I fredags tog jag och Max en sista tur in till New York för att känna på julstämningen samt käka lite på en restaurang.

Först gick vi lite grann i central park och kollade på bland annat ett zoo som finns där. Det såg rätt så stängt ut...


Efter en sista sväng i central park så gick vi ner på 5th avenue mot Rockefeller Center. Och på vägen såg vi en del julpynt :)
På ena sidan av en stor byggnad var det en ljusshow och massa musik och helt knökat med folk som kollade. Gick knappt att ta sig fram.Utanför Rockefeller Center hade de satt upp en gigantisk julgran som lyste i alla färger.Man kunde även åka skridskor där.


På vägen hem tog vi vägen förbi World Trade Center för att ta en sista kik på bland annat ground zero.

Fredag 29 November 2019 - Manhattan
Tjabba!

Igår var jag och Nils inne i New York för att bland annat kolla lite i affärer för det var dagen innan Black Friday. Men innan vi gick till affärerna så gick vi till en bar som vi hade fått nys om, Mr Purple hette den och den låg på 15e våningen över ett hotell mitt i New York.

De hade en terrass som man kunde gå ut på och där fanns bland annat en pool och en lite hydda som man kunde gå in och sätta sig i. Det blåste en del så det var skönt att kunna gå in och sätta sig.
Efteråt gick vi in och spelade lite biljard som de också hade på baren.Senare gick vi och kollade lite i affärerna och det var väldigt mycket folk. Kändes som det var helt kaos inne i butikerna och det gick knappt att röra sig.


Idag (fredag) åkte jag in till New York igen för att kolla om Black Friday var nått att ha. De hade julpyntat tågstationen.Det var väldigt mycket reor överallt och jag kunde faktiskt hitta lite bra grejer.


Även inne i stan hade julbelysningen börjat sättas upp.Tisdag 5 November 2019 - Manhattan
Hej!!!

Här kommer lite bilder ifrån High Line Park och New York City Marathon.

High Line Park är ursprungligen en uphöjd järnväg som när den lades ner gjordes om till en park. Den går på västra sidan av Manhattan och slingrar sig in mellan skyskraporna.

Man kan se spåren ifrån den gamla järnvägen.


I början av parken kan man se vart de förvarar alla tunnelbanetågen.Även att man gick mitt inne bland all trafik så kändes det mystiskt tyst och lugnt när man gick längts High Line Park och kollade ner på alla bilar.
I helgen var det New York City Marathon så jag åkte in bland annat för att kolla på det och för att klippa mig. Hittade en bra frisör som jag hade fått rekommenderat och sen tog jag min nya frisyr och gick mot Central Park.

Jag möttes först av massor med avspärrningar med bland annat polisbilar och sopbilar för att stänga av vägarna. Målgången var inne i Central Park.


Det var knökat med folk som hejade på.
Torsdag 24 Oktober 2019 - Manhattan
Hej!

Ikväll åkte vi in till Manhattan för åka upp till en rooftop bar i Rockefeller Center. Vi har velat göra detta tidigare men då har inte vädret varit med oss men idag var vädret perfekt :)


På högsta våningen så var det en fin restaurang och en bar. Vi gick till baren. Efter det gick vi ut på utsiktsplatsen.

Det var väldigt fin utsikt över hela nedre delen av Manhattan.

Tittar ut...Vi hade tajmat det rätt så bra med solnedgången också vilket var väldigt fint.När solen gick ner så såg man hur hela stan började lysa upp. Riktigt fräckt :)

Söndag 20 Oktober 2019 - Roosevelt Island
Tjabba!

I Onsdags så tog jag och Nils tåget till Brooklyn för att kolla på stand up.


När vi kom fram till Brooklyn så var det rätt så sent och regnigt och vi hade en bra bit att gå ifrån stationen till baren där stand up:en skulle vara. Tillslut kom vi fram och det var typ vi och 20 personer till där för att kolla.
Det var sex stycken komiker och de körde typ 20 minuter var på en liten scen gjord utav plywood.

Här är lite bilder ifrån matsalen på NJIT.


Frukt och yoghurt.


Lite kaffe efter maten.
Idag åkte jag och Max Cable Car ifrån Manhattan till Roosevelt Island.
Det var väldigt bra utsikt där uppifrån :)Ön är inte så jättestor så vi gick typ runt hela ön. Det var väldigt lugnt och skönt jämfört med inne på Manhattan.

På den södra spetsen av ön så finns det ett monument av Franklin D. Roosevelt USAs 32a president.


Väldigt fin utsikt över East River.Onsdag 16 Oktober 2019 - Manhattan
Hej! :)

I lördags så åkte jag ock Max in till Manhattan för gå på American Museum of Natural History. Har tänkt på att åka dit ett tag nu så nu var det dax.
Man kunde känna igen en del grejer ifrån Natt på museet filmerna som delvis spelades in där.Det var mycket större än vad jag trodde så man fick gå väldigt mycket.


Max hade läst på om museet och var därför min personliga guide :)


Jag gillar att hitta nya ställen att plugga på så i veckan åkte jag till ett svenskt café i New York som hette KAFFE 1668 SOUTH. De hade riktigt bra kaffe får jag säga och bra miljö att plugga i.


Jag har fått min nya mobil!!! ;)


Idag hade jag midterm (tenta) och det kändes rätt bra och efter det jobbade jag med ett projekt som vi håller på med i en av kurserna. Här är några bilder ifrån den äldsta byggnaden på campus som de har fräschat upp på senare tid. Jag tänkte ta lite fler bilder på skolan, återkommer med det.
Jag var även tvungen o köpa nya skor då mina gamla gick sönder.


Haaaj!
Tisdag 1 Oktober 2019 - Manhattan
Här kommer en skön blandning av bilder.

Först några bilder ifrån 9/11. Dessa bilder tog jag ifrån Jersey City.Vi tog oss in till Ground Zero för att kolla på ceremonierna.Några dagar senare var det dax för MLS-match. New York Red Bulls mot Philadelphia Union. New York vann med 2-0 :)Igår åkte jag ock Max färja till Frihetsgudinnan och Ellis Island.


Vädret var perfekt ;)

I denna salen samlades alla immigranter för att skrivas in när de anlände till Ellis Island.


Jag gick och letade efter Paul Walter och tillslut hittade jag honom!Denna fiskmåsen ville vara med på en bild ;)

Fredag 27 September 2019 - Brooklyn
I fredags tog jag och Nils tåget till Manhattan klockan 05:30 på morgonen för att se soluppgången ifrån Brooklyn Bridge. När vi kom till New York så gick vi i mörkret från World Trade Center till bron.Vi fick vänta ett bra tag innan vi till slut såg solen gå upp.

När vi först kom till bron var vi ensamma men desto mer solen gick upp, desto mer människor dök det upp.När solen hade gått upp så gick vi vidare över till Brooklyn för att sedan gå tillbaka via Manhattan Bridge.


Denna bilden av Brooklyn Bridge är tagen ifrån Brooklyn.


Manhattan Bridge var inte lika fin som Brooklyn Bridge på grund av höga stängsel längs med hela bron.Lördag 14 September 2019 - Washington
I lördags åkte jag, Nils och Max till Washington DC. Vi tog bussen tidigt på lördag morgon och vi kom fram vid lunchtid. Nils hade fixat ett Airbnb som vi skulle bo på så när vi kom fram så checkade vi in på det.

Första dagen gick vi emellan United States Capitol, Washington monument och Vita huset. Det kändes i benen kan man lugnt säga :)

Efter att ha gått ett bra tag så hittade jag en trappa och tog en paus.


När vi kom fram till vita huset så var det massa byggarbeten på gång vilket gjorde att man inte kunde se vita huset så jättebra.


Vi tog även en titt på United States Botanic Garden. Det var väldigt fint med växter från hela världen.Nästa dag var vi så trötta på att gå så vi började åka elsparkcyklar istället vilket gjorde allt mycket smidigare.


Vi tog bland annat elsparkcyklarna för att kolla på Abraham Lincoln statyn.


Lördag 7 September 2019 - Coney Island
Igår åkte jag och tyskarna till Coney Island. Resan dit tog lite drygt en och en halv timme med tåg och tunnelbana.Det var en lång strandpromenad som sträckte sig längs en jättelång strand där det fanns bland annat ett stort nöjesfält, massa musikanter och affärer.Det fanns också en lång pir som vi gick ut på.Nä vi var klara med Coney Island så tog vi tåget tillbaka till Manhattan för att kolla in en fin park som heter Washington Square Park.

Sida:123Nästa