Den_linus blogg

Söndag 5 Mars 2017 - Nyköping
Mina ambitioner inför resan är att jag ska kunna dela med mig av våra upplevelser av Thailand och de resemål och utflykter vi upplever. Jag har som mål att förutom den här bloggen att även dokumentera med bilder och videor.
Söndag 5 Mars 2017 - Sverige
I skrivande stund är det bara 13 dagar kvar till avresa, vi längtar och väntar.
Vi som väntar på denna resa är en familj på två vuxna och två barn, 6 och 7 år gamla. Packlistor är klara, listor för eventuella sevärdheter är klara och vi håller på för fullt att ladda batterierna för att göra detta till den bästa resan hittills. Resan är en nästan tre veckor lång vistelse i Thailand. Vi planerar att snabbt kunna se Bangkok, se Krabi och övärlden där omkring och sist men inte minst Koh Samui.

Våran familj är inte vana med resor likt denna. Vi har tillsammans som familj för det mesta åkt runt hemma i Sverige på trygg mark i våran husvagn eller husbil, visst kan även det vara ett äventyr (slut på el, slut på gasol, motorproblem en söndagkväll i Köping mm), ja visst, vi har ju hunnit med en charter, all inclusive på Kos hösten 2016. Men nu är det dags, nu ska vi utsätta oss för en långflygning över halva jorden, vi ska försöka röra oss på lite mindre turistifierade områden, kanske överambitiöst månne, men vi ger det ett försök. Vi har inte bokat resan som en charter, vi har bokat flyg och boende för sig. Vi har valt att hyra ett hus på Koh Samui i 10 dagar, en bungalow på Klong Muang beach i 4 nätter och de sista 5 nätterna spenderar vi på ett resorthotell i Ao Nang.

Vad är det då som gör att vi äntligen, likt många andra svenskar, väljer att åka till Thailand? Jo, såklart de kritvita stränderna och klarblå vattnet en har sett i diverse resekataloger och reklamfilmer från Thailand. Klimatet och havet är kanske något av det viktigaste, att det dessutom går rykten om att det är mycket trevligt folk i Thailand och att gästvänligheten är god emot oss som turister är ju såklart inget som gör det svårare att välja Thailand.

Vi som är vuxna i denna familj är inte heller speciellt resvana, jag som skriver har åkt på ett fåtal charterresor och en gång, som tonåring tillsammans med föräldrarna, bilat genom Europa ner till Bibione som ligger en timmes färd från Venedig. Bibione är ett typiskt turistställe, stora hotell längs stranden och solstolar och parasoll kryllade över den varma stranden, försäljare som promenerar fram och tillbaka över stranden samtidigt som dom skriker sig hesa: ”Coconut, vitamineral!”.
Min partner är inte heller speciellt resvan, hen har också bara erfarenhet av charterresor på diverse platser längs medelhavet.

Resan, eller kanske äventyret, vi ska ta oss igenom närmar sig med stormsteg och vi ser allihop fram emot det mer och mer för var dag som går.