Charlieos blogg

Tisdag 30 Januari 2018 - Puerto Viejo
Resealbum: Pura vida

Min topp 5 - Puerto Viejo, Costa Rica

Här kommer mina tips om världens bästa ställe: Puerto Viejo.
En genuin surfby med all dess charm på den karibiska kusten. Karibiska sidan skiljer sig vad gäller kultur jämfört med resten av Costa Rica. För mig helt klart till sin fördel eftersom det är mer ”roots vibe” allt är inte fullt utvecklat, du finner inga hotellkedjor, snabbmatsrestauranger utan här lever man lite hippie och det är nice!

1. Ät på en lokal restaurang
Här på Costa Rica kan man finna traditonella maträtter på ett såkallat ”soda”.
I puerto viejo finner man mycket influenser från Jamaica så många maträtter gör man av kokosnöt. Missa inte: rice&beans där riset är kokt i kokosmjölk tillsammans med antigen kyckling eller fisk i karibisk sås med sallad! Yummie.

2. Hyr en cykel
Allt är så tillgängligt här med cykel och absolut det bästa sätter att ta sig runt.
Från puerto viejo till lilla pittoreska byn Manzanillo är det cirka 12km och på vägen kan man se allt från apor, sengångare, fåglar och andra djur. Är det för varmt ? Då stannar man till på närmsta strand eller tar sig något kallt att dricka på något utav alla mysiga hak längs med vägen.

3. Jaguar rescue center
Ett ställe där man räddar och rehabiliterar djur för att sedan släppa ut som i det fria (om möjlighet finns). Så mysigt, fint och väldigt lärorikt. Varje djur har en berättelse om varför dom har kommit till centrat, vissa roliga och andra mindre roliga. Upplevelse för cirka 20 dollar per person.

4. Lär dig surfa
För den som kommer till Costa Rica utan att provat på att surfa kan inte säga att man upplevt Costa Rica på riktigt. Cocles 1,5 km från Puerto Viejo är känd för sina vågor och surfing. Här finner man allt från longboards, shortboards och bodyboards att hyra. Även ett flertal erbjuder surfklasser för den som aldrig testat tidigare! Verkligen kul och så mycket svårare än man förställer sig.

5. Stränderna
Om ni är som jag och bara inte kan få nog av fina stränder där man slipper trängas med turister så har ni hittat rätt. Som ovan nämt med att hyra cykel tar man sig enkelt från strand till strand till strand till... sannolikheten att ni får stranden för er själva är ganska stor. Även att se soluppgångarna på en strand är en klass för sig. Vi må inte ha dom storslagna solnedgångarna som på Stillahavskusten MEN det är värt att vakna 05.30 en dag för att se något magiskt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet