Bastestads blogg

Onsdag 7 Februari 2007
Vi har varit avvaktande i att beställa biljetter eftersom vi väntat på svar på Sofias jobbansökningar. Nu fick vi dock bestämma oss att slå till eftersom vi hittade ett bra pris - 13400 kr J'burg t o r för oss två ihop.
Har dessutom beställt inrikesflyget mellan Kapstaden och J'burg på hemvägen - 1000 pix ihop !

Därmed är också datumen fastslagna:

Avresa Mån 5/3 kl. 19:10 vilket är typ 12 h efter att jag kommer hem från Vasaloppet ;-)
Åter Ons 28/3 kl. 14:25 bruna och glada...hehe.
Fredag 5 Januari 2007
Efter lite eftertanke och några reseberättelser har vi bestämt oss för att hålla oss i S.A.
Vi är nog inte fullt så äventyrliga än att vi börjar kryssa i afrika som en annan hjälparbetare.
Dessutom så är det inte billigt att korsa landsgränser verkar det som, vi ville dessutom en bit upp i Mocambique och det skulle bli redigt dyrt...och lurigt.
Sitter just nu och skickar offertförfrågan till några olika resebolag så att vi kan få det bästa priset ;-)
Det lutar nu åt en 3 veckors road trip från J'burg till Kapstaden - bara 200 mil typ, tror du det blir filma eller ?!!!
Tisdag 19 December 2006
Eventuellt kommer vi att avsluta vår resa i Mocambique istället eftersom min Sydafrikanske arbetskamrat Dale rekommenderar oss att skippa Durban eftersom det är hög kriminallitet och "inget särskilt ställe". Mocambique ligger nordväst om S.A. och har varmare vatten och bättre väder så om ekonomin tillåter så siktar vi på den lösningen...
Onsdag 6 December 2006
Nu har vi kunnat "spika" avresedatum till tisdagen efter Vasaloppet dvs. 6 mars 07.
Vi räknar med att vara borta 3 veckor och håller på att försöka komma fram till en rutt genom detta stora land ( 3 ggr Sveriges storlek ).
Vi planerar att flyga från Landvetter till Johannesburg och har hittat ett par flyg som går över natten så att man kommer fram på morgonen.
Priset för flyget kommer att hamna på runt 7000 SEK/pers t o r så ca: 15000 SEK är budgeterat för flygresorna mellan Sverige och S.A.

Vi har kommit fram till att det är mest lönsamt att ta en "all inclusive" tur till Kruegerparken.
Vi har spanat in en 3 dagars tripp som bokas med ett lokalt bolag och som inkluderar allt typ mat, boende, game safaris ( Africas big five - lejon, elefant, buffel, noshörning, leopard ) samt trsp Johannesburg - Kruegerparken t o r.
Kostnad ca: 4500 SEK/pers så 9000 SEK är budgeterat för den "stora" djurupplevelsen.

Reskassan är i dagsläget på ca: 30' SEK men det är några månader kvar att spara så det känns som att vi ligger bra till...

Igår lånade vi Lonely Planets "Southern Africa" och en svensk reseguide på stadsbiblioteket - bägge dessa skall återlämnas senast 2/1-07 (påminnelse)