Hitta hyrbil i Skopje

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Skopje


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Skopje heter Skopje Alexander the Great Airport och ligger 17 km sydost om centrum. Det finns inga buss- eller tågförbindelser mellan flygplatsen och Skopje. Det enda alternativet för närvarande är med taxi (200 kr).

Det här är Skopje

Floden Vardar har alltid varit viktig för den makedoniska staden Skopje eftersom den underlättade handel. Floden delar i dag Skopje i två delar. Trots att en katastrofal jordbävning förstörde större delen av stadens bebyggelse 1963 så klarade sig många historiska byggnader, och de är i dag populära sevärdheter. Några av byggnaderna som är värda ett besök är bland annat fästningen Kale, klostret Sveti Spas, moskén Mustafa Pasha och Gamla stan. Den bästa perioden att besöka Skopje är under de varma månaderna april – oktober då temperaturen oftast är mer än 20 grader.

Hitta billigt boende i Skopje

Det är lätt att hitta prisvärt boende i centrala Skopje. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 500 kr/natt. Var noga med att kontrollera priset när du bokar hotellrummet, ibland anger hotellen priset i euro i stället för inhemska valutan denarer.

Så tar du dig runt i Skopje

Avstånden mellan sevärdheter i centrum är små och det går att ta sig nästan överallt till fots. Om du behöver åka lite längre sträckor så är taxi ett mycket billigt alternativ, det kostar bara en tia att åka några kilometer.

Så hittar du bästa shoppingen i Skopje

Det finns tre stora köpcenter i Skopje: Ramstore Mall, Super VERO och GTC som varit med sedan 70-talet. Det finns också en stor basar-marknad, Stara Čaršija, där du kan köpa allt från kläder till hantverk i de 100-tals små butikerna och stånden.

Bästa budgettipset för Skopje

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Skopje? Boka då semester på ett av hotell som erbjuder fritt trådlöst nätverk.

Skopje Makedonien

Karta över Skopje