Koh Lanta

Av Mirage
2 aug. 2010 19:37
Visningar: 379
Vi är en familj som tänkt åka till Koh Lanta i mars 2011.
Är det lätt att få i boende på plats.
Är det möjligt att få boende för ca 400 kr natten med extra säng och frukost för 2 vuxna och 2 barn, gärna pool och nära till stranden.
3 aug. 2010 09:02
Om ni inte är priskänsliga kan ni chansa att fixa boende på plats men mars är högsäsong och ni får vara beredda på att byta hotell. Vi träffade förra julen på Koh Lanta en svensk familj som bara hade köpt varsin flygstol och fixade boende på plats. Frun och de tre barnen parkerades på ett café och mannen åkte runt i en tuk-tuk och kollade in boende och prutade ner på plats! De hamnade till slut på samma hotell som oss (Royal Lanta, ca 3 stjärnor) i ett familjerum som under julen kostar ca 1.000,- SEK/natt och rum inkl frukost - de prutade ner det priset någon hundralapp.

Det går att boka bra och prisvärt boende i förväg hemifrån - boka åtminstone någon natt eller två! Kolla in priser, bilder och recensioner här http://www.sawadee.com/hotels/krabi.html (klicka på svenska flaggan högst upp på sidan för svenska priser).

Sawadee har mycket bra priser som inkluderar skatt. Normalt sett får man bara ha en extra säng i ett rum/bungalow om man inte bokar ett familjerum och de kostar vanligtvis mer än 400,-/natt ex 3-stjärniga Southern Lanta Resort tar 945,-/natten för en familjebungalow (max 5 personer) mars 2011. Obs! Att priserna är för ALLA i en bungalow inklusive frukost.

Svenska Lanta Diver bokar också boende och transfer och skriver personligt & bra http://www.lantadiver.com/sv/Boende
De rekommenderar bl a Noble House (ca 2 stjärnor) där ett familjerum kostar ca 700,-/rum och natt i mars http://noblehouselanta.com/index.html

Är barnen små tycker jag ni skall bo på Klong Dao-stranden och absolut ha boende med A/C och hyfsad standard. Tänk på att det finns mygg & knott som kommer fram när solen går ner (kl 18.15!) så ta med bra myggmedel liksom våtservetter/alcogel.

Vi åker själva till Ao Nang och Koh Lanta i april 2011 - underbart!
Av Bally
10 aug. 2010 22:49
Hej Mirage!
Kan verkligen rekomendera Southern Lanta Resort.Bodde 3v. där 2009.Finns pool.Bara ca:100m till stranden.Härlig frukostbuffe.Bara 5 min.med thuk thuk till Salladan med shopping o massor av restauranger.
Av Cillae
11 aug. 2010 07:19
Vi har varit på Lanta i mars både 2009 och 2010, det är nog inga problem. Det börjar bli lågsäsong då. Kolla runt, för en del börjar lågsäsongen 1 mars och en del 15 mars ochandra 1 april, så då skiljer det på priset. Vi har två små barn och vi har bott både på DR Lanta, jättebra och på Summer House, också bra. Båda på Klong Dao. Vi har bott för under 400 SEK med frukost. Maila direkt till hotellen och förhandla om priset. Vi längtar tillb så mycket så vi åker i nov igen, kan inte i mars 2011, annars är det toppen att åka då.