Gränsen Canada - USA

Av Marulk
30 aug. 2014 17:50
Visningar: 1762
Planerar resrutt med utgång från Seattle. I planen ingår ngn/ngr dgr i Canada
Hur fungerar det med in- utresa förutom vanliga ESTA till USA. Ngt särskilt att tänka på? Tar givetvis även tacksamt emot tips på sevärdheter i detta område. Vi är mycket naturintresserade. Har sökt lite här på RG men det verkar vara lite åldrade trådar fast naturen är väl densamma :)
Av Peter_o
30 aug. 2014 23:20
ESTA används inte då du ska in i USA landvägen. Du får då fylla i uppgifterna på papper. Jag antar du då ska kunna fylla i var du ska tillbringa första natten.
/PeterO
Av Marulk
31 aug. 2014 08:52
Tack för svar, men det var inte riktigt vad som efterfrågades.
Av Jimhan
31 aug. 2014 12:13
Vi gjorde en resa längs västkusten i somras med start i Los Angeles, och besök både i Vancouver och Seattle. Att passera gränsen med bil är inget problem åt något håll, man får svara på ett par frågor om vart man är på väg, var man ska bo osv, men den enda dokumentation vi behövde visa var passen. Vi körde in i Kanada en söndag kväll på motorvägen I5, då var det långa köer med mestadels kanadensiska bilar. Nästan 2 timmar fick vi stå i kö. Så det kan vara värt att försöka välja en bra tidpunkt för gränspassagen för att undvika köer. När vi åkte tillbaka till USA nästa lördag förmiddag räckte det med en halvtimma vid gränsen.

När det gäller naturupplevelser i området finns det förstås väldigt mycket att välja på! :-) Om ni stannar i Vancouver är Stanley Park väl värt ett besök, med lummig grönska, höga träd och fin utsikt mot stadens skyskrapor och bergen norrut. Strax norr om Vancouver kan man besöka Grouse Mountain. Det går kabinbana upp till toppen och på vintern är det skidåkning som gäller, men på sommaren kan man vandra, åka zipline mellan trädtopparna och annat äventyrligt. Ytterligare en bit norrut ligger skidorten Whistler med fin natur och gott om möjligheter att aktivera sig.

Hoppas det blir en trevlig resa!
Av Marulk
31 aug. 2014 12:56
Tack Jimhan för svar o bra tips :)
Kanske återkommer med fler frågor närmare resan. Vi planerar resa i juni.
Av Marulk
1 sep. 2014 12:56
följd fråga: om man lägger om rutten och flyger först till Vancouver o därefter vidare söderut mot SFO, blir det då problem med hyrbil? Bilen är då tänkt att hyra på YVR och återlämnas på SFO mao annat land.
hur fungerar samarbetet mellan Canada och USA gällande hyrbilsavtal?
tack på förhand
Av Jimhan
15 okt. 2014 18:59
Jag tror att det är svårt att ordna med hyrbilen på ett bra sätt om man hyr bilen i Kanada och lämnar den i USA. De priser vi fick fram när vi sökte på hyrbil i USA för att lämna i Kanada var fenomenalt höga. Det var anledningen till att vi flög hem från Seattle, även om det innebar att vi fick åka tillbaka söderut från Vancouver. Mitt tips är alltså att flyga till/från Seattle istället för Vancouver!
Av Marulk
15 okt. 2014 21:20
Tack Jimhan,
Har också kollat priserna o trodde jag gjort fel först men det visade sig att det var extremt mycket dyrare att lämna i Seattle om man hyr i Vancouver. Vi går på din linje o kör Seattle t/r eftersom vi sedan förmodligen kör söderut.
Av Jimhan
15 okt. 2014 21:36
Det låter bra, det är ju trots allt inte så långt mellan städerna. :-)