Fort Lauderdale i slutet av augusti

9 juni 2017 17:41
Visningar: 164
Hej, finns det någon som har erfarenhet av hur vädret brukar vara i Florida i slutet av augusti, i början av september? Hur är tryggheten att vara ute om kvällarna i FL? Något man bör uppleva förutom det vanliga i Florida?
Av Birgere
10 juni 2017 00:38
Det är varmt
Ingen fara att röra sig ute så länge du inte drar dig iväg mot "skumma" områden, men varför skulle du göra det
Sista frågan förstår jag inte "det vanliga Florida". Då delstaten har sådan otrolig variation så är det svårt att förstå.
Men Ft Lauderdale är ju inget ställe man stannar längre än 1-2 nätter.
Av Hawaii
10 juni 2017 01:16 (redigerad)
Ja, definitivt varmt, plus att aug/sep är historiskt sett de 2 månader med störst orkan risk. Rent generellt sett så är ju risken liten, men du frågade ju om vädret och det KAN givetvis hända.
Och "tryggheten om kvällarna" - ja, ungefär som tryggheten är på kvällarna i Sverige - och som Birgere redan nämnde, beror ju på var man befinner sig!
12 juni 2017 14:26
När du skriver FL - menar du Florida eller Fort Lauderdale? Du frågar allmänt om Florida men specar rubriken till Fort Lauderdale.
12 juni 2017 14:58 (redigerad)
En av de blötare perioderna, regnskurar.
20-35 grader varmt, vanligtvis, beroende på var i Florida.

Gäller det Ft. Lauderdale så ser det ut såhär. (hoppas kollumnerna hamnar rätt)(det gör de så klart inte även om de är rätt nu när jag redigerar :-(
(från http://www.tbo.com/weather/?icast_page=/Local/History&icast_location=USFL0149)

Monthly Averages & Records - °C
Date Average Low Average High Record Low Record High Average Precipitation Average Snow
August 24° 32° 18.9° (1981) 36.7° (1964) 17.48cm 0cm
September 24° 32° 16.1° (1965) 36.7° (1977) 20.98cm 0cm

Som sagts, det finns farliga ställen i de flesta städer, håll dig bara borta från det som känns otrevligt, skumt, får man en dålig magkänsla ska man gå/köra tillbaka där man kom ifrån.....
12 juni 2017 15:18
Tack för alla svar. Tanken är att flyga till Fort lauderdale och sen åka runt lite. Tex key West, Everglades samt lite nöjesparker. Angående vädret så gör inte regn så mycket, bara det inte regnar hela dagarna.
15 juni 2017 13:44
Citerat från Dahlblom:
Någon som kan ge lite tips på bra områden man kan bo på då? Från fort Lauderdale till key West kommer vi åka
Rekommenderar Lauderdale By The Sea som är betydligt mysigare och trevligare än Ft. Lauderdale i mitt tycke, snäppet efter det kommer Hollywood Beach, också trevligt (men känns inte riktigt lika mysigt) om ni vill bo i just den delen, annars så klart South Beach i Miami Beach lite längre söderut som jag gillar bäst.

Är det detta område ni är ute efter så är det lagom med två ställen, Key West är lite långt för dagsutfärder så ta några nätter där, gärna 3-4.

Du skrev också om nöjesparker, vilka tänker du på då, de ligger ju inte direkt på din rutt. Ska du/ni till parker i Orlando eller Tampa så ta nätter där, en park tar en dag och kanske man vill ha någon dag utan parker, utgå från det när du spikar planen.
Everglades tar man som utfärd, en eller flera från Ft. L/Miami eller var man nu bor i det området, alternativt på väg till eller från The Keys.

Hur du lägger upp det beror ju också bl.a.¨på vem som reser, hur länge och intressen.