Bankkort för resa...

Av Elena39
14 jan. 2014 21:45
Visningar: 1085
Någon som har ett bra tips på ett bra bankkort, för resa utomlands, med så låga avgifter som möjligt?
Av Birgere
14 jan. 2014 23:34
ICA kortet tycker många är bra. Men eg så är skillnaderna så små mellan olika kort. Men om du spenderar 10k så är det en besparing med ICA kortet på 150kr jämfört med tex ett sparbankskort.
14 jan. 2014 23:56
Två kort sticker ut, GE Moneybanks kort har inga utgifter alls på de 12 första uttagen per år, sen en låg uttagsavgift för kontantuttag (15:-/uttag)

ICA-Banken har årsavgift men inga andra avgifter.

Har för mig att brytpunkten ligger på 23-24 uttag per år. Färre uttag blir GE-M billigast, med fler uttag blir iCA billigast.

Avgifter att titta på är årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag (kan vara många procent på alla köp och uttag).
Sen kan man väga in saker som bonussamlande och återbäring (vissa kort ger återbäring i form av pengar att handla för, varor eller bonuspoäng i t.ex. hotell/flyg-program).

Själv använder jag kort med återbäring och bonus främst för köp hemma där det inte blir valutapåslag, man får ju då tillbaka ca. 0,5-1% i någon form av återbäring och GE-Moneybank utomlands till både inköp och uttag då jag aldrig kommer i närheten av 23 kontantuttag utomlands per år.

Det blir åtskilligt med sparade pengar per år att använda ett gratis kort jämfört med att betala 40-45:- per uttag plus 2,5-5 % i valutapåslag på allt och en årsavgift på ett par till flera hundra kronor :-)
Av Birgere
15 jan. 2014 00:18
Men gratis ATM gäller väl bara inom EU
15 jan. 2014 07:20
Citerat från Birgere:
Men gratis ATM gäller väl bara inom EU
Nej, vi har aldrig betalt mer än de lokala uttagsavgifterna någonstans med GE Moneybank. Sen har de en lite märklig inställning till kunderna och etik och moral men det är en annan historia.
15 jan. 2014 12:37
Ett litet tips:

Ha alltid 2 kort mer er. Hade besök, här nere i Kenya, av en kille från Australien. Han hade endast ett kort och det slutade att fungera.Trots telefonsamtal till VISA och hans bank gick det inte att ordna. VISA erbjöd ett ersättningskort inom 3 dagar med eftersom vi var på resande fot så fanns det ingen adress att skicka kortet till. Vi försökte att det skulle skickas till en bank där vi kunde hämta ut det men det accepterades inte av VISA. Tur att han besökte goda vänner som kunde förse honom med pengar.