Stöd Ukraina

Sweet16s blogg

Söndag 23 April 2006 - Sverige

Tips till cykelsemester? I need help!

Hallå hallå! Jag har funderat på att göra en cykelsemester i sommar, men jag vet inte vart nånstans! Jag kan tänka mig att resa med buss eller tåg till nån stad, och sedan hyra eller köpa en cykel där och cykla på helst rätt ensliga och idylliska landsvägar i öppna landskap. Vill gärna se bondgårdar, vattendrag, skogar, ängar, vackra små röda hus mm. Mycket naturupplevelse alltså. Det ska definitivt vara inom Sverige. Det finns ju så många fina landskap; Småland, Värmland, Dalarna, Skåne, Blekinge, Bohuslän, Halland...jag behöver verkligen hjälp alltså - vad ska jag satsa på? Jag bor i Hälsingland själv så det skulle kanske inte kännas som att jag vore bortrest om jag håller mig inom landskapet, men vem vet. Jag bor i Hudiksvall men har inte sett så mycket av "det inre" av Hälsingland, förutom Järvsö då, såklart. Vi kan utesluta Öland och Gotland också. Småland verkar mysigt att cykla i på landsbygden och jag har fått för mig att det är riktig sommar där eftersom det ligger mycket längre söderut än Hudik. Värmland på grund av Klarälven och möjlighet till flotturer, värmlänningar osv... Dalarna på grund av landskapet. Sjöarna, byarna, landsbygden. Skåne för jag vet inte varför. Blekinge på grund av landsbygden. Halland på grund av landsbygden och åarna. Bohuslän på grund av den vackra kusten, skärgården och fiskelägena - kanske Sveriges mest idylliska landskap. Jag önskar många förslag på lämpliga cykelrutter!
Dela med andra:    

Kommentarer
Mica säger:
Vättern-Sommenleden är ett bra tips. Då får du både småländska skogar och sjöar, östgötaslättens öppna landskap samt sevärdheter som Gränna/Visingsö, Omberg och Vadstena. Här finns mer info:

http://www.ostgotaporten.com/default.asp?main=&ClientID=0&CategoryID=722&Article...
Postat 2006-04-26 10:32  Anmäl
Big_ben säger:
Hej Sweet16 ! Ett förslag till cykelsemester är att ta tåget till Töreboda ( ligger utmed Sth - Gbgs banan i Västergötland ) där kan du cykla utmed Göta kanal, trampa dressin mm. Camping platser och vandrarhem finns utmed leden. Kontakta turistbyrån i Töreboda för mer info. Tel 0506-10130 eller turistbyra@toreboda.se Ha en skön cykelsommar mvh Big Ben
Postat 2006-04-23 14:53  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet