Stöd Ukraina

Busylizzys blogg

Lördag 12 Juli 2003 - Tongue

SÖDERUT FRÅN TONGUE - Carbisdale Castle, Curry, Glenmorangie och Tarbat

Carbisdale Castle
Carbisdale Castle söder om Lairg är ett 1900-talsslott omvandlat till vandrarhem, och så nära ett slott man kan komma som budgetturist. Slottet är komplett med skulpturer och stora gemensamma salonger, och om ni bor här har ni varit i fint sällskap - under nazisternas ockupation av Norge under andra världskriget var slottet hemligt gömställe för Kung Haakon VII och dåvarande kronprins Olav. Ett minus är att slottet är perfekt för stora grupper, och då gärna modell litet yngre. Om man vill ha det lugnt får man ta med sig öronproppar och en portion tålamod. En öl på puben i Bonar Bridge underlättar förstås.

http://www.syha.org.uk/SYHA/Web/Site/Hostels/CarbisdaleCastle.asp

Curry
Om ni inte orkar laga mat kan ni alltid beställa en het curry hos Ian på Caledonian Curry. Han har ingen restaurang, utan säljer bara för take away, men vad gör det när man överdoserat på pasta? Ring 01863 766025. Svarar har inte hittar ni honom förmodligen på puben.

http://www.caledoniancurry.co.uk/coresite/index.php?option=com_contact&Itemid=3

I närheten av Carbisdale Castle
Glenmorangiedestilleriet ligger inte långt från vandrarhemmet. Även om man inte är en whiskeyfantast, så bör man ha besökt åtminstone ett destilleri i Skottland, det är väl som att se vaktavlösningen på slottet när man besöker Stockolm. Så åk till destillleriet i Tain, det är trevligt och man får smaka både en och tre glas om gruppen inte är för stor. Dessutom kan jag varmt rekommendera port-varianten, den var riktigt god. Gud bevare de sexton männen från Tain!

http://www.undiscoveredscotland.co.uk/tain/glenmorangie/index.html

Tarbat Discovery Centre i Portmahomack är en perfekt utflykt för en regnig dag, och här har den arkeologi- och historieintresserade mycket att titta på. Sen finns ju alltid den sedvanliga butiken.

http://www.tarbat-discovery.co.uk/
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet