Stöd Ukraina

Millicoms blogg

Tisdag 11 Juli 2006 - Singapore

Singapore pig-off! forts.

En bra frukost består av 4 kaya toast, Kopi-O och 2 väldigt löskokta ägg. Bröd för att mätta magen, koffein för att starta hjärnan, och ägg för att påminna kroppen om sitt ursprung... Klockan är 7.30 och Chinatown börjar koka av aktivitet. Alla dessa affärer med bönegods, rökelse, och farmor som sitter och dirigerar arbetet i bakgrunden.

Fortsätter ner till New Bridge Rd. där ett par fritterade räkor och en currybakelse slinker ner av bara farten. Vilar fötterna utanför ett tempel-altare där varje kines med lite tradition ber om lycka och framgång på väg till jobbet eller skolan.

Fortsätter bort mot moderna Singapore, på andra sidan floden, det ena shoppingkomplexet efter det andra, varvas med minnen om stadens storhet under det Brittiska imperiet. Anglikanska katedraler, Chimes och Raffles hotel som fortfarande ekar av historiens vingslag. Muséet är värt ett besök om man har en halvtimme att slå ihjäl.

Bland McDonalds och Starbucks finns fortfarande fantastiska matställen. Utmed Liang Seah St. ligger många restauranger och kinesiska coffeeshops, med prisvärda alternativ för lunch. Det blir nudelsoppa med fiskbullar, svamp och räkor, och en flaska Tiger: Singapores flaggskepp på ölfronten. Glassandwich till efterrätt - Choklad och Durian... låter inget vidare, men jag lovar: det är som att ha en cirkusföreställning i munnen!

Kvällen är bokad på ett dumplingställe på 21 Neil St. Trots sin slimmade meny, med bara 10 huvudrätter och 4 efterätter är detta en kulminarisk upplevelse! Kom tidigt, eller var beredd på att stå i kö. Värt väntan!

Pig-offen tar aldrig slut i den här stan!

/millicom
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet