Stöd Ukraina

Bsalsas blogg

Måndag 21 Mars 2016

sasdas

I söndagsbilagan signerad resebolaget Ving som delades ut ihop med Dagens Nyheter syntes en hotellannons för "Swastika Bungslows". Hotellet i Indonesien, vars namn kan kopplas till den nazistiska symbolen hakkors, spreds på olika sociala medier och skapade debatt. Ving själva säger att de dock inte fått höra någon kritik – den här gången.
nna Hagberg, informatör på Ving, berättar att de hört klagomål på Facebook förr om samma hotell, men stryker tydligt under att hotellets namn inte alls har med nazismen att göra vilekt de redogjort för tidigare.

– Vi är väl medvetna om att svastikan kan kopplas till nazismen, men betydelsen är annorlunda i Asien. Symboliken i hotellets namn är lycka och välmående.

Det kan bli lite motsägelsefullt om man tänker på användingen i Europa?

– Ja förstår att det kan tolkas så, men varken vi eller spelautomater på nätet står bakom nazism utan svastikan är en symbol som fanns i hinduismen långt före nazisterna kapade den.

Hon betonar att Ving tar avstånd ifrån allt som har med nazism att göra, och att eftersom hotellet ligger i Asien bör namnet kopplas ihop med den hinduistiska betydelsen.

– Jag förstår att det kan kopplas ihop med en nazistisk symbol för någon just i Sverige, men man bör se namnet som en symbol som använts i Asien långt innan nazisterna tog den.

Resorna ni säljer är ändå i Sverige, förstår du att hjärnan vandrar när ni annonserar med det namnet här?

– Ja, men då bör man nog tänka på att hotellet ligger just i Asien.
Dela med andra:    

Kommentarer
Restjej säger:
hej

e det nån som vill åka till Helsinki denna påsk
MVH
Postat 2016-03-21 22:59  Anmäl

Skriv kommentar