Stöd Ukraina

Dados blogg

Torsdag 5 April 2007

Mozarts barndomshem

Frukost vid halv nio och färd mot Salzburg. Staden stod i full vårblom och vackra magnoliaträd kantade vägen in till staden. I Salzburg promenerade längs Getreidegasse i gamla stan och titta på affärer och byggnader. Vi såg huset där Mozart föddes och levde sina första år, det hus han sedan flyttade till och den kyrka han spelade i.

Från torget tog vi banan upp till Hohensalzburg, den borg som tronar på klipporna över Salzburg. Utsikten var vacker, även om en stor del av alperna och landskapet runt låg i dis. Vi passade på att äta en mindre lunch i ett av borgens caféer, och njöt av att sitta ute och sola.

En stund senare var vi tillbaka på Kapitel platz nere i Salzburg och passade på att köpa en enorm Salzburger original bretzel doppad i choklad. Promenaden fortsatte mot Franziskanerkyrkan där Patrik och Alex tände ljus för både de levande och döda. På väg tillbaka mot bilen visade Marianne var hon studerat.

Färden fortsatte sen med landsväg tillbaka mot Fügen, men över tyska kurorten Bad Reichenhall. En för perfekt stad som till 95% dominerades av människor i rullatorålder. Vi såg ett flertal promenera med syrgastuber och kände oss i en amerikansk b-skräckfilm och väntade varje sekund att gamlingarna skulle överfalla oss och ta vår ungdom. En spännande aktivitet vi bevittnade med stigande rädsla var hur stadens invånare satt i en halvcirkel och studerade en fontän mitt i stan. Staden var för övrigt mycket vacker med blomsterrabatter och en liten vatteninstallation som löpte längs gågatan utan minsta antydan till skräp eller smuts i den.

Från Bad Reichenhall fortsatte vi färden upp mot alperna, Söll och Wörgel. En vacker resa i solen sken. Sugna som vi var på att handla lite gott inför kvällen stannade vi vid en Mpremium längs vägen för att proviantera.

Kvällen ägnades åt att äta det vi inhandlat och berätta spännande anekdoter från när vi var små.

Dagens tankeställare och reflektioner:

Om en stad har överflöd av pensionärer, är det då okej att ta med sig en extra söt hem? Linda vill så gärna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Resan Hem
17 år sedan
Vin, vin överallt
17 år sedan
Likt bocken i Gävle
17 år sedan
Mozarts barndomshem
17 år sedan
Allt är inte guld som glimmar
17 år sedan