Stöd Ukraina

Drottninggatan106s blogg

Söndag 7 April 2013

Miyajima, Hiroshima och spa

Senaste dagarna har vi haft lite sämre tillgång till internet men nu kommer en uppdatering av vad som hänt sedan vi lämnade Kyoto. Vi åkte vidare till Hiroshima där vi direkt satte oss på en färja som tog oss över till Miyajima. Det är ett av Japans populäraste turistmål och är känt för sitt tidsvatten och den konstruktion som finns ute i vattnet. På kvällen försvinner allt vatten och man kan då gå enda fram till den. Miyajima var väldigt trevligt och vi promenerade även upp för ett berg. Det kändes i benen men det blev en välbehövlig workout efter att vi slappat senaste tiden. Miyajima är känt för sina ostron och sin ål så det var ett självklart val när vi skulle äta middag.

Efter en natt på Miyajima tog vi färjan tillbaka till Hiroshima. Där blev det lite shopping och middag på en koreansk restaurang på kvällen. Morgonen därpå besökte vi stadens stora museum som givetvis handlar om atombomben som USA detonerade under andra världskriget.

När vi gått runt på museet hämtade vi våra väskor och åkte vidare mot Fukuoka. Där studerar min (Kristoffers) kompis från gymnasiet, Gustav. Vi åt lunch mer honom och han berättade en hel del om Japan. Han hjälpte oss också med våra resa till Kumamoto. Han såg till att vi fick rätt biljetter och hamnade på rätt tåg. Resan till det spa vi är på just nu gick därför smärtfritt men utan honom hade det blivit väldigt svårt.

Här på spat har vi mest tagit det lugnt och ätit god mat. Det finns en aktiv vulkan i närheten som resulterar i fantastiskt sköna varma källor. Det har varit en perfekt uppladdning inför en intensiv vecka i Tokyo.


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista kvällen
10 år sedan
Tiden går snabbt
10 år sedan
Tillbaka i Tokyo
10 år sedan
Miyajima, Hiroshima och spa
10 år sedan
Kyoto [Dag 3]
10 år sedan