Annawinzells blogg

Lördag 21 September 2013

Mina restips; Dubai, Kap Verde, New York, Malaga

Jag tycker om att resa och gör gärna det. Delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Årets resa till värmen är nyligen bokad och det blir Dubai - igen. Det är tredje gången vi åker dit. Det kan verka lite tjatigt och tråkigt kanske, men vi är så himla nöjda.
Första gången vi åkte till Dubai var över nyår 2010/2011. Då åkte vi 4 vuxna dit. Jag var först lite motståndare till Dubai, men min bror lyckades övertala mig och jag tror nästan att jag är ännu mer frälst än vad han är. Vi upplevde vårt livs häftigaste nyårsfirande!
Andra gången vi åkte dit var sportlovet 2012 och då åkte vi 4 vuxna + våra två barn som då var 9 och 11 år. Den här gången bodde vi i Dubai Marina och det var kanon! Nära till stranden, mysigt promenadstråk, en mängd restauranger att välja på, ett shoppingcentrum (mindre), utsikt över havet från hotellrummet och här kunde man till och med sticka ut på en löparrunda utan att hamna i en massa trafik. Vi bodde på Oasis Beach Tower där man fick väldigt bra service. Vi delade på en lägenhet på 250 kvm (!).
Nu kommer vi åka igen i februari 2014. Denna gång är vi två familjer med två barn i varje + 2 vuxna till, så 10 personer. Nu har priserna gått upp i Dubai, så Oasis beach Tower blev onödigt dyrt för oss, även om jag gärna bott där igen. Den här gången kommer vi bo på Suha Hotel Apartments i Dubai Marina. Jag fick lite tips från en tidigare affärskontakt som bor och arbetar i Dubai.
Ser fram emot resan!
Alla tre gånger har vi bokat flyg med Norwegian som flyger direkt från Arlanda 3 eller 4 gånger per vecka. Flygtid ca 7 timmar. Vi tycker att det har fungerat väldigt bra att INTE boka charter hit, utan boka flyg + hotell. Det är smidigt att ta taxi från Dubai flygplats till hotellet.
Varför Dubai? Bra shopping, härligt väder, sol & bad, se en annan kultur, häftiga byggnader...
På min blogg kan ni se bilder och få mer tips: http://wila.nu/2013/february/resmal-dubai.html

Kap Verde åkte vi till i januari i år. Efter att ha åkt många gånger till Kanarieöarna så ville vi ha något annat. Valet av Kap Verde uppkom dels av att Fritidsresor hade valt att köra två flygningar från vår närmaste flygplats (Norrköping), så vi slapp ta oss till Arlanda. Några vänner till oss hade varit där några år innan och sa att det var så himla härligt. Vi hade det ganska stressigt omkring oss, då det blev lite spontant som vi kände att vi behövde miljöombyte och avkoppling. Kap Verde var väldigt fint! Det blåser en hel del, men när vi var där så var det så pass varmt att man hade smält om det inte fläktat i luften. Havet var turkost och stränderna vita. Riktigt härligt! Man ska dock räkna med att man i princip inte gör något annat än solar och badar. Det finns inte så mycket att göra i övrigt. För oss passade det perfekt!
Här har jag bloggat lite om plus och minus med Kap Verde som resa; http://wila.nu/2013/february/resmal-kap-verde-2.html
http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum_photo_player.cgi?max=6&size=small&memb...

New York:
Vi är tre stycken tjejer som gick tillsammans i gymnasiet för 20 år sedan och vi månadssparar 200 kr var till ett gemensamt resekonto. Förra hösten hade vi sparat ihop pengar till en New York-resa. Vi hade himla kul! Det var en upplevelse. Vi åkte runt på jump-on-jump-off bussar och såg sevärdheter, shoppade & shoppade, vi gick väldigt mycket, åt gott, såg musikal och hann att umgås med varandra. Det var en höjdare måste jag säga!
Läs mer om våra tips här: http://wila.nu/2013/january/resmal-new-york.html

Malaga;
I våras fyllde min pappas fru 60 år och vi skulle göra en släktresa. Vi var 11 personer i åldrarna 1-67 år som skulle ut och resa. Efter många alternativ, så valde vi till slut Malaga. Vi hyrde ett stort hus tillsammans och flög reguljärt till Malaga. Vi bor lite utspridda över landet, så det blev lite olika resebolag och avreseorter, men vi sammanstrålade i huset utanför Malaga. Det var mysig resa, där vi fick tid tillsammans, men även gjorde saker familjevis på olika håll. En av resans höjdare var att vi som 60-årspresent hade bokat ett spanskt par som lagade spansk mat i vårt kök och höll i en vinprovning på vår terrass. Vi gjorde en mysig dagstur till orten Nerja och åt den godaste restaurangmaten i vårt liv på ett ställe i Malaga. http://wila.nu/2013/may/resmal-malaga-2.html
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet