Karins blogg

Onsdag 10 Januari 2018 - Paris

Min Topp 5 - Paris

Här är mina bästa tips till världens bästa stad, Paris. Efter att ha bott i staden under ett års tid känns det kul att få dela med mig av mina favoriter, så här kommen en liten mini-guide.

1. Vandra runt i Montemartre
Att strosa runt i de gamla konstnärskvarteren i Paris är magiskt. Trånga gränder och kullerstensgator i sluttningen som leder upp till kyrkan Sacre ceur på toppen. Härifrån har du bästa utsikten över Paris och perfekt plats för en crepe-paus.

2. Restaurangen Chez Janou
Ett måste om du besöker Paris och vill gå till en typiskt fransk bistro. Här måste du boka bord men väl på plats är det hög ljudnivå, man sitter nära borsgrannen och maten är utsköt. Precis vad man önskar av en fransk bistro! Glöm för allt i världen inte att beställa choklad mousse till efterrätt, just do it!

3. Baren La Perle
Även kallad pärlan. I djupaste Marais hittar du denna lilla hörnbar som har öppet morgon till kväll och är perfekt för att spana på människor. Här dricks det både kaffe, vin och aperol sprits - man kan alltså gå hit när som helst och träffa på ett gäng glada parisare.

4. Picknick i Jardin du Luxemburg
Köp med dig lite godsaker från närmaste mataffär eller deli och slå dig ner på gräsmattorna framför Palais du Luxemburg. En solig vårdag finns det inget bättre!

5. Unna dig ett besök på L’Opéra Garnier
Man behöver inte ett superfan av opera för att njuta av denna upplevelse. En makalös byggnad från 1870-talet som är definitionen av fransk pompa och ståt. Att ta ett glas champagne i pausen och njuta av foajén kan starkt rekommenderas!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet