Thatswedishtravellers blogg

Tisdag 15 Augusti 2017 - Indonesien
Resealbum: Bali 2017

Min Topp 5 - Bali & Gili Air

Hej alla resglada!
Under augusti 2017 var jag iväg själv i två veckor och utforskade Bali och Gili Air i Indonesien. Här kommer min topp fem:

1. Surfa
Åker man till Bali måste man bara hoppa på brädan och surfa. Det spelar ingen roll om du surfat innan eller är helt nybörjare (som jag). Hyr en bräda, eller ta surflektioner, huvudsaken är att du har kul. Har du svårt med flytet får du garanterat hjälp av glada balineser på surfbrädeuthyrningen eller surfskolan! Ride on!


2. Njut av solen
Att vila på semestern är en självklarhet för vissa, medan det känns helt onödigt om man är en äventyrare. Oberoende av vilken typ av resenär du är bör du ta båten ut till Gili Air i några dygn för att vila upp dig. Här finns fantastiska vita stränder och turkost klart vatten... och ingen trafik eller datanätverk. Här sköts transport endast med häst och vagn. Total avkoppling och njuteri i världsklass utlovas.


3. Utforska risfälten i Ubud
Hyr en privat chaufför och ta en dagstur i Ubud. Det mest spektakulära förutom vattenfall och matmarknader var definitivt detta risfält. Så vackert.. och en ordentlig promenad för kroppen upp och ner i hettan.


4. Ät lyxiga frukostar
Livet är att äta enligt mig, och speciellt dessa lyxiga (och billiga!) frukostar. Ät på Shady Shack i Canggu, Crumb & Coster i Kuta eller The Shelter och Nook i Seminyak. Vegansk mat har aldrig varit enklare att få, men även kött och fisk finns på menyn. Drick också goda shakes i alla dess smaker och färger!


5. Hjälp till
Semester i all ära men glöm inte att göra ett positivt avtryck när du reser. I Bali bestämde jag mig för att hjälpa nyfödda sköldpaddor att få komma hem till havet igen. Sköldpaddorna räddas av Bali Sea Turtle Society i Kuta redan som ägg (så de inte trampas sönder av turisterna på stränderna) och hålls sedan varma i en enorm inkubator innan de föds. Efter de föds får turister hjälpa till att släppa dom fria igen. Och seriöst nu - sluta kasta plast i haven! Föreståndaren av organisationen berättade hemsk fakta om att bara 1 av 1000 utsläppta sköldpaddor i Bali överlever de första åren på grund av skräp i våra hav! Så efter en fin ritual på stranden släpps dom små liven hem igen i horisonten...


Det var mina topp 5 i Bali och Gili Air, men tro mig, det finns så mycket mer att upptäcka i Indonesien. Vill du ha god mat, sol, bad, äventyr och även lugn så bör du boka din biljett idag!

//Isabelle

(Alla bilder är mina och mer reseinspo finns på http://www.thatswedishtraveller.com)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet