Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Tisdag 8 September 2009 - Kos stad

Lång promenad.

Den här dagen blev det en lång promenad bort till Kos lägenheter och hotell, där vi bodde för många år sen. Vårt hotell Astron ligger vid hamnen och Kos hotell ligger vid marinan. Hur lång väg det är är svårt att säga, men det tar en ordentlig stund att gå den vägen.

Den här bron leder ut till den stora Johanniterborgen som ligger i hamnen.

Strax före bron såg vi den här bilden. Henke eller ej, men karikatyrer gör ju att folk är lika varandra.

Man hade byggt om gatan, så det fanns promenadstråk, cykelstråk och bilväg i två leder. Därav blev resultatet, att det inte fanns plats till badsängar, som alltid har funnits till uthyrning intill vattnet. Inte för att det var något att missa, för baden är inte så bra på den här sidan av stan.

Kos hotell var sej likt och där satte vi oss ner och drack varsin färskpressan juice vid poolen.

Sen gick vi ner mot stan igen förbi en park med stora och imponerande träd. Till exempel den här stora fikusen med sina enorma rötter.

Så gick vi förbi Hippokrates träd med den flotta Brunnen intill trädet.

Trädet ja. Det sägs att det var under det, som Hippokrates satt med sina lärjungar en gång i tiden och lärde ut sina kunskaper i läkekonsten. Han kallas ju för läkekonstens fader och har instiftad den så kallade Hippokrates ed, som alla läkare får svära, när de studerar till läkare. Om du vill läsa eden finns den här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hippokrates_ed på just Wikipedia. Observera att trädet inte kan vara SÅ gammalt enligt nutida rön.

Efter det torget gick vi genom den ökända eller kända Bargatan. Välj vad som önskas. Susanne Ljung skriver i sin bok Ljungs grekiska övärld: "Bar Street är en kort gatstump fylld med trettiotalet barer, vägg i vägg, där varje bar pumpar ut olika låtar på högsta volym samtidigt. En sann upplevelse för varje människa som har svårigheter att föreställa sig hur en nedstigning i helvetet möjligen kan låta."

Vi väljer själva att inte besöka stället på kvällarna, men går gärna igenom den på dagen. På ena sidan av gatan ligger det serveringar vägg i vägg och på den andra sidan ligger det en stenmur, som på utsidan har stora utgrävningar med massvis med ruiner.

Så småningom kom vi ut till Frihetstorget och gick hemåt igen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Affze_73
har nog åkt denna gata ett par hundra gånger under åren 96 97.Jobbade på stora bar gatan :)
26 juli 2011 08:52
Gbenskar
Ujujuj, så gammalt det ser ut. Och rötterna...de liknar ormar!
13 oktober 2009 00:01
Mpc
Mpc säger om Gullsings bild "Henke finns överallt.":
tro att det är en inhemsk fotboll kille som man har målat av
8 oktober 2009 11:23