Stöd Ukraina

Sredna1as blogg

Lördag 15 December 2007

Kenya-Mombasa

Är du på väg till Kenya-Mombasa? Tveka inte att åka, en underbar resa om du söker lugn och ro.
Min fru och jag reste 2 veckor under November till Tiwi Beach Resort. Innan resan var det många varningssignaler om att inte lämna hotellet, inte åka in till stan eller gå ut utan lokala "vakter". Vi kan bara säga att hotellen som inte är många har byggt upp ett skräckcenario där man som turist bara ska semestra utifårn hotellet. Det är inte värre här än i Mexico, Estland eller stockholms city på ensliga gator. Vem ställer sig frivilligt vid en bankomat i stockhloms ytterkanter efter midnatt???
När du befinner dig på Diani eller Tiwi beach och vill veta allt om Kenya eller köpa en ytflyktsresa kan du med säkerhet kontakta David på Tiwi beach. Han är en av dom s.k. beach boysen som alla varnar för att handla av. Priserna är klart mycket bättre än vad hotellen erbjuder. På vissa av resorna följer David med och guidar. Han känner alla säljare på stranden och vet vilka som är ok. Även hotellpersonalen känner David.
God mat och fantastiskt väder. En skön bris ligger på och svalkar hela dagen. Fuktigheten är inte alls lika påtaglig som i t.ex. Thailand. Vattentemperarur run 30 grader. God mat och "ofarliga" Masajer.
Dela med andra:    

Skriv kommentar