Stöd Ukraina

Restillbrasiliens blogg

Onsdag 12 Januari 2011 - Rio de Janeiro

Karneval i Rio 2011

Karnevalen i Brasilien är helt klart årets händelse och något som man bör uppleva en gång i livet.

När man i Rio besöker karnevalen så är ett besök i Sambódromo (sambastation) ett måste. Här uppträder Rio de Janeiros 12 bästa sambaskolor fördelat över 2 dagar. I 2011 sker det den 6:e och 7:e mars.

Men karneval i Rio är mycket mer en själva uppträdandet i Smabódromo, man bör också uppleva några av de många fantastiska gatuparaderna som sker under karnevalen. En av de mycket populära heter "Banda Ipanema" som paraderar den 5 mars 2011. Det kostar inget att vara med och folk möts vid torget General Osório i stadsdelen Ipanema för att vandra med i detta festliga upptåg. Det finns en mängd olika gatuparader som går och för att nämna några av de övriga så kallade "blocos" som dessa gatuband kallas så kan man i Copacabana vara med i "Bip Bip" som också är en bar i Copacabana. "Bloco Que Merda é essa" går mellan Ipanema och Arpoador på söndagen den 6:e mars och startar vid hörnet av gatan Rua Garcia d'Ávila and Nascimento Silva klockan 14:00.

Något annat som är mycket populärt är att vara med på någon av de många karnevalsbalerna i Rio. Vill man vara med bland Rios och det internationella VIP besökarna så skall man vara med på "Magic Ball på Copacabana Palace" den 5/3, - entré avgiften kostar cirka 950 dollar om man vill vara med här.

Men karnevalsbaler finns det många av och de flesta sambaskolorna tar med sig delar av sina skolor för att uppträda på bal. Några av de största är "Salgueiro" som uppträder på Scala Balls i Rio den 3/3. Den 5/3 uppträder "Mangueira" och den 8/3 en populär bal som tv sänds över hela Brasilien "Gay Costume Ball" som inte endast är för homosexuella men hit kommer många människor för att runda av karnevalen och se de många roliga karnevalsdräkterna till sent in på natten.

Vill man verkligen uppleva brasiliansk kultur så är karnevalen verkligen en bra möjlighet att uppleva detta glada folk som älskar sin karneval, musiken och samban.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet