Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Fredag 5 December 2008 - Helsingborg

Julmarknaden på Fredriksdal.

På eftermiddagen var vi på julmarknaden på Fredriksdal. Det var massor av folk och trångt. Där finns det alltid en mängd med försäljningsbodar och man säljer allt mellan himmel och jord. Det finns både mat och hemslöjdsprodukter.

När vi kom dit var det lite grått, men ändå fortfarande ljust ute. Vi som har årskort fick gå in genom en särskild ingång, men de betalande gick genom huvudingången.

Först gick vi mot Kulturmagasinet och på vägen dit hittade vi nån som sålde bland annat Spettkaka. Eller som det heter på skånska Spittekaga. Nästa stånd hade kanderade äpplen bland sina varor.

Inne på Kulturhuset fanns det mat av många slag. Där köpte vi rökt korv (rögad korv) och stiltonost. Det var trångt både när vi skulle gå in och när vi gick ut. Man fick trängas i en smal dörr med både folk och fä, tänkte jag säga. Man tar ju med sina vovvar hit, även när det är mycket folk. Barnvagnar i mängder var det också, så det var verkligen inte lätt att komma förbi.

Sen gick vi in i ett hus, där det visades hemslöjd. När vi kom ut därifrån gick vi vidare och följde grusgångar, som hade marschaller utsatta på sidorna. Det fanns en hel del bodar på vägen. Vid det här laget hade det blivit mörkt ute, så det blev svårt att se var man gick.

Så småningom kom vi till där huvudbyggnaden ligger, dvs. Herrgården. Där stod det en jättelång kö, så vi tyckte inte att vi ville stanna för att gå in där. Då tog vi vägen längs en gång, som hade ljusinstallationer, men det var jättesvårt att se var man gick för gången var inte markerad med nåt ljus. Sen kom vi mot utgången, där träden hade fått massor av lampor. Så gick vi "him till vårt lilla him där himma".
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet