Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Lördag 7 Juni 2008 - Helsingborg

Hemma igen.

Resan har varit mycket trevlig. Vi fick ett rum, med utsikt endast över en gård, fastän vi hade önskemål om pool- eller havsutsikt. Men det var nästan bättre så här, för vi hade en underbar balkong, där vi kunde sitta och äta och se på folk, som gick förbi.

Vi hade en stor lägenhet med två rum och det var mycket rent och fint. B. hade tänkt, att vi skulle äta frukosten nere i restaurangen, men med det utbudet, som de hade och priset, så brydde vi oss inte. Det var nära till ett par butiker med tillgång till det mesta, så vi behövde inte beklaga oss.

Kalamaki är en ort, som inte är så utbyggd, som övriga orter på kusten väster om Chania. Det gäller även Agia Apostoli, dit vi gick en dag. Däremot blev vi alldeles förskräckta, när vi såg hur utbyggt det hade blivit på resten av kuststräckan mot Plataniás. Vi bodde förra gången 1999 i Agia Marina. Då var det nästan rena landsbygden där och även resten av vägen till Plataniás. Nu ligger allting så tätt, så tätt.

Vi hade köpt en E-guide från http://www.kalimera.se Den var jättebra. Janne Eklund skriver i den, så att man kan följa gata för gata inne i Chania och även andra ställen. Man behöver inte undra: Vad är det här för hus eller gata eller torg. Det beskriver han. Vi har beställt en ny guide om Rhodos, dit vi ska resa i september. För tillfället är det omöjligt att köpa några nya guider, för han och hans fru har semester nere i Grekland.
Dela med andra:    

Kommentarer
Bittan säger:
Det var trevligt att se dina bilder och ni tycks ha haft det fint.
// Birgitta
Postat 2008-06-16 17:04  Anmäl
Kustaffe säger:
Förstår att det var en bra resa
Hälsningar
ALF
Postat 2008-06-16 16:51  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet