Stöd Ukraina

Maariiaas blogg

Måndag 31 December 2007 - Palermo

Gott nytt ar fran PALERMO!

Har kommer en halsning fran Palermo, Sicilen!
Vi sitter nu pa vart bed&breakfast Palazzo Savona i korsningen vid Via Roma dar trafiken gar vild och fyrverkerierna smalls av med jamna mellanrum. Eller ar det kanske ett maffiakrig? Med tanke pa alla polissirener som ljuder konstant. We dont know. *brrrr*

Idag har varit en komplicerad dag. Problemen har varit fran att veta vad klockan ar i detta land (stallde fram den en timma for langt) till att utforska Trapanis flygplats allfor lange. 6 vantade svenskar (vantade pa buss) och tva busschaffor och en rod katt vaktades noga av 6 poliser alla i sina egna stilar. Vissa i stallstovlar och tajts, som taget fran en Robin HOod film. Slutligen kom bussen nagot forsenad (vi ar ju i ett medelhavsland, men hade da statt och vantat i tre timmar, lite vart fel da vi som sagt stallt klockan fel) och val pa bussen blir vi betraktade som ett gang exotiska faglar.

Val i Palermo har vi lycktas kopa 18% rodvin (speciellt sicilianskt dessertvin som heter Marsala och som paminner om Portvin. Dopt efter hemstaden Marsala = Mas Allah, som vi kommer aka till pa torsdag, in shaa Allah! Som vi satter STORT fortroende till just nu...).

Ikvall ska vi nog dra till ett torg dar favvo italien-artisten Nek har lajvkonsert foljt av fyrverkeri. Men forst maste vi kaka pizza. Cina har mat-panik, da det var lange sedan hon at sa har lite!

Hoppas ni saknar oss darhemma. For vi saknar faktiskt er. Tro det eller ej. Japp. Vi ar sjalva mycket forvanade. Hehe. ;) Nu ska vi kaka pizza.

GOTT NYTT AR PA ER!

/Maria och Cina

PS: 18% rodvin ar livsnodvandigt pga av avsaknad av element och isolering av ljud i rummet. Ar f.o ca 15 grader dagtid. Men blir kallt sa har pa kvallen. Men till vandrarhemmets STORA fordel! Jattetrevlig receptionstjej + kabeltv och laptop pa rummet! Yeah!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet