Stöd Ukraina

Goffy52s blogg

Måndag 13 Februari 2006 - Canaima

Djungel del 2

Djungel del 2

Efter en kortare färd i solskenet steg vi iland i en indianby där kvinnor och barn hade samlats från omgivningen för att sälja sina hantverk.Vi köpte en bröd/fruktfat för 10000 bolivares (ca 40 kr)tillverkat av palmråvara.

Efter vi lämnade byn var det tid för pirayafiske. Små köttbitar agnade vi på kroken. Piskade med spötoppen i vattet för att locka di fisken.Vi turister matade pirayorna och indianerna hade rätta tekniken och fick flera stycken.
Det blev stekt fisk till middag dock ej pirayor.

Natten kom och med den mörkret. "Gatlycktor" i form av fotogenmarschaller lyste hela natten. Kl 22.00 tystnade elgeneratorn och den enda lampan i bungalown slocknade. Behövde vi lyse fick vi ta ett stearinljus och gå ut och tända det på en marschall.Bättre att lyssna till alla ljud utanför moskitoväggen i vår hydda.

Som sig bör blev vi väckta av tuppen. Dax för frukost och avfärd från byn. Efter en stund stannar båtföraren och pekar på en delfin. (Tyvärr ingen bild.)

Mörka moln syns på himlen en plastpresening kommer fram som vi alla får hjälpas åt och hålla över våra huvuden. Enkelt men effektivt och vi är torra när vi når flygplatsen. Som vanligt skön med tillgång till toa medan vi väntar på flygplanet som skall ta oss till Angel fallet.

Dagen tidning som har anlänt med ett tidigare plan läses i rangordning: Flygplatschefen, sekreteraren och städerskan. Efter 2 timmars väntan kommer planet . Snabbt in med bagaget i lastrummet och vi själva tar plats i våra sätten. På med bälterna och snabbt iväg. Vad är det som hände? Piloterna gör en 180 graders sväng och flyger ner mot flygplatsen igen. Flyger strax ovanför landingbanan och vinkar med vingarna åt en grupp skolbarn. Guiden förklarar att det är vanligt bland yngre piloter att göra den typen av uppvisning för turisterna. På med autopiloten och en betydligt lugnare färd till Angels falls. Vi har tur med vädret vi flygger ett par svängar över vattenfallet. Man upptäcker att man är mycket liten i gämförelse med vattnet som störtar rakt ned cirka 1000 meter.Vi flyger mellan två bergstoppar upplevelsen är fantastisk. Vi landar och vi alla är lite skakiiga i benen efter "berg och dalbane flygningen".
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Jim Thompsons hus
12 år sedan
Dag 2
12 år sedan
Dag 3
12 år sedan
Dag 4
12 år sedan
Dag 5
12 år sedan