Vinterisolens blogg

Fredag 27 Januari 2012 - L'Ampolla

Costa Daurada och Delta de l'Ebre: Nära Barcelona

Ett bekvämt ställe att koppla av i solen, och utomhussporter. Mycket nära havet. Med värme även på vintern temperatur mellan 15 och 5 ° C från januari till mars. Costa Daurada och Delta de l'Ebre, som ligger i den södra Medelhavsregionen Tarragona (Katalonien, Spanien), är platser av intresse för sina fantastiska väder, stränder, sport, gastronomi, historia, kultur.

Nära Barcelona

På grund av dess goda kommunikationer och närheten till Barcelona, Tarragona och Valencia ett bra sätt att besöka dessa städer med tåg eller bil.
Salou är 1 timme 30 minuter från Paseo de Gracia i Barcelona med tåg regionala och mindre tid på höghastighetståg. Tjänsten är frekventa: 16 retur tjänster per dag. Tarragona ligger 10 km (10 minuter med tåg).
L'Ampolla är 2 timmar 10 minuter från Paseo de Gracia i Barcelona med regionala tåg. Tjänsten är också vanligt: 9 retur tjänster per dag.

Att ta sig till och runt

Med tåg och promenader kan göras nästan allt, om du väljer att bo i centrum och nära en station. Men det är bättre att ha en bil för rörlighet.
En liten bil för 14 dagar till Barcelonas flygplats (El Prat) är väldigt billigt (mindre än 150 euro, 4 personer). Nätet av motorvägar och vägar är mycket bra (avgiftsbelagda vägar är dyra, men du kan undvika dem).
Med bil når du centrum av Salou med bagage bekvämt i 1 timme och 20 minuter eller L'Ampolla på mindre än två timmar. Då kan tåget vara mer praktiskt att åka till storstäder.
På vintern finns det få busstrafiken. Taxi finns men är dyra.
Cykel och golfutrustning har mycket rimliga priser. Övrig utrustning (båtar, 4x4 mm, bör konsulteras.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet