Stöd Ukraina

Qrizties blogg

Fredag 17 Februari 2012 - Tallinn

Årets SPA evenemang.

Så har årets eller egentligen är det förra årets SPA- resa som blivit försenad av olika anledningar gått av stapeln.
Fredagen den 17:e strålade vi samman på Bromma flygplats för avfärd mot Tallinn och Hotel Viimsi Tervis SPA Hotel. Jag och gamla arb. kamraten som också huserar här på reseguiden.

Efter en kort flygtur på c:a 1 timme landar vi i Tallinn. Lite taxistrul utanför terminalen får man räkna med, men snart hittar vi en taxi och åker de tre milen till Hotel Viimsi. Inchecking och lunch i restaurant Meritäht där vi konstaterar att maten har blivit ett snäpp bättre sen tidigare besök. Sen blir det omklädning till simblåsa och simning i deras nya pool i tropisk miljö med mycket behaglig temperatur. mycket växter och vattenfall. Efter en stund där får man nog av alla som trängs där och övergår till den ordinarie poolen med svalare vatten.
Klockan 18 hade vi vår första behandling Detox body treatment
.
Detox kroppsbehandling – behandlingen hjälper kroppen att eliminera toxiner och ovälkomna ämnesomsättningsprodukter. Behandlingen börjar med kroppspeeling därefter täcks kroppen av en algmask. Kroppen packas in i en plast och i ett varmt termotäcke. Efter det följer behandling med återfuktande kroppslotion. Behandlingen är 60 min.
Efter det sen middag och godnatt.

Dag 2 börjades med frukost buffe och sen vidare till dagens behandlingar som bestod av följande:
Oxygen ansiktsbehandling med honungsskum. Behandlingen återställer hudens glans och förbättrar hyn.
Rengöring, peeling med honung och socker, närande massage med syremättad massagegel som innehåller honung, äppelskalsextrakt och mandarinens eteriska olja, mask med honungsskum som bildar ett skyddande skikt på huden, oxygencréme. Behandlingen är 45 min
.
Nästan direkt efter var det massage med varma lavastenar:
Helkroppsmassage med varma lavastenar som återställer balansen mellan olika kroppsdelar och minskar muskelspänningar. Massage påverkar hela organismen avslappnande och balanserande.

Vi hann med en välbehövlig luncbuffet innan det var dax för nästföljande behandlingar bestående av manikyr och pedikyr. Därefter var det ett besök i saltkammaren där vi störde oss på lekande barn, alla fall jag är av den åsikten att de inte hör hemma på spa-behandlingar men gärna på lekavdelningen.

På kvällen var det dax för en lätt middag och ett glas vin till. Å efterätt förståss. Det var underhållning med musik från svunna tider med mycket tango, kul att kolla in alla dansanta överåriga par på dansgolvet.
Vi hade inga sömnproblem utan sov gott efter alla behandlingar.

Söndag morgon sov vi ut och efter frukost eller brunch rättare sagt, var det dags för den roligaste behandlingen.:
Fotbehandling med fiskar
Kan Du föreställa Dig - härligt varmt källvatten, som bakgrund avslappnande zen-musik och flera hundra små fotvårdare i arbete runt Dina fötter.I bassängen finns det ungefär 500 doktorsfiskar (Garra Rufa) som kommer från turkiska Kangals varmvattenkällor och som lever på döda hudceller. Fiskarna har inga tänder och behandlingen är ytterst behaglig. Förutom att fiskarna plockar bort döda hudceller, ger de också en ordentlig fotmassage som förbättrar blodcirkulationen och fräschar upp fötterna. Garra Rufa-fiskar ger ifrån sig enzymen diatanol som påskyndar cellbildningen. Efter behandlingen är huden mjuk och fräsch. Behandlingen med fiskar varar i 30 minuter, eller om ett inledande fotbad tillkommer - i 45 minuter. Inga kemikalier används.
Behandlingen har god verkan på

• förhårdnader

• svettiga fötter

• torr hud

• eksem och andra hudproblem

100% roligt, 100% naturligt

Efteråt får man en härlig fotmassage av levande händer.

Utcheckning vid 12-slaget och transport in till Tallinn med lokala skrammelbussen, där vi går en stund och kollar i butiker o när man tröttnar på det blir det fika.
Avfärd till flygplatsen där flyget till Bromma var 45 min försenat pga dåligt väder .

Men nöjda och glada kände vi oss piggare än på länge så vi tänker nog göra om detta till hösten.

Kristina och Brigitta.
Dela med andra:    

Kommentarer
Brigitta säger:
Det var verkligen en härlig resa som gav oss ny energi!
Postat 2012-02-26 20:39  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

S P A
9 år sedan
Årets SPA evenemang.
12 år sedan
Resa
12 år sedan
Conil
12 år sedan
I år
13 år sedan