Stöd Ukraina

Reiseleiters blogg

Torsdag 13 December 2007

Årets Indien-planer

Alla var överens efter förra julens Indien-resa (http://indienmobile.spaces.live.com/) att "hit vill vi igen"! Så under sommaren började vi jaga billiga flygstolar. Jag tror det var Kicki som hittade Swiss och så fick det bli, 5056.- ToR inkl skatter o avgifter, fast från Köpenhamn, är BILLIGT för att vara över jul och nyår. Hur få tag på billiga flygstolar? Registrera sig för nyhetsbrev på relevanta flygbolag och de generella resesajter som finns i Sverige. Besök ofta de flygbolags hemsidor som har intressanta linjer. Anmäl dig till resp bolags bonusprogram, kan ge utdelning, om inte annat så efter resan.

I Indien finns så otroligt mycket att se att det är svårt att välja visade det sig och 2 veckor en ganska kort tid. Vi har vänner som lagt 4 månader på att resa runt i Indien och det är nog mera lagom, om man har tid... Vi kände att vi klarat av Delhi och Agra förra året så det kan vi hoppa över. Rajasthan ville vi se mer av, gärna någon nationalpark och hemskt gärna sol och bad. I augusti när man kunde boka inrikesflyg hyfsat billigt kunde vi inte bestämma oss. Vi trodde länge vi skulle komma till Goa, men i slutändan hade vi tågbiljetter dit, inget boende och ingen tågbiljett tillbaka till Delhi. Då blev det, med begränsad budget och begränsat med tid, en rundresa i Rajasthan: Landar i Delhi på juldagen, direkt vidare med nattåg till Jaipur. 2 nätter i Jaipur, för vi inte hann se allt förra året och för Julia var vissen där. Vidare till Ranthambore nationalpark för att få se lite tiger förhoppningsvis. Nattåg till Udaipur, nyår där och boende i gammalt palats. Upp till Jodhpur för 2 nätter och sedan längst ut i Tharöknen till Jaisalmer för avslutande 2 nätter. Spännande! Avslutningsvis nattåg tillbaka till Delhi och planet hemåt.

Som vanligt allt bokat själva på nätet, alla tågbiljetter klara och bokade, alla hotell bokade o s v. T o m turen ut i nationalparken är bokad och betald i förväg på nätet. Visst kunde det vara spännande att lösa allt sådant på plats men fördelarna av bekvämlighet och tidsvinsten uppväger det mer än väl. Dessutom är jul och nyår i högsta grad högsäsong för Indienturism och t ex i Jaipur går det inte uppbringa ett enda hotellrum sista veckan i december, i alla fall inte där nån vill bo...

Passen med viseringar kom tillbaka idag från ambassaden så allt är klappat och klart. Vaccinationerna från förra året räcker livet ut och vi skippar Ducoral. Ludde blev ju sjuk i alla fall så vi preparerar oss med Magiform-müsli som skall vara lika bra?

Nästa gång hoppas jag jag skriver från ett varmare ställe! Ha en skön jul och nyår alla vänner!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sardinien på tisdag
13 år sedan
3 dagar kvar!
15 år sedan
Dollarn stabiliserad runt 7,80 - 4 veckor kvar
15 år sedan
Dollarn sjunker
15 år sedan
Dollarkursen
15 år sedan