Flygresor från Göteborg till Palermo

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Palermo

Flygplatsen i Palermo heter Palermo Punta Raisi Airport och ligger 35 km nordväst om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåget Trinacria Express (enkelbiljett 5,50 euro).

Det här är Palermo

Palermo är den största staden på Sicilien och ett mycket populärt resmål. Trots att staden ibland kan verka kaotisk med tutande bilister och sirener överallt, så finns det alltid platser som är extremt lugna och fridfulla. Palermo har en mycket lång och spännande historia vilket avspeglar sig i de många sevärda byggnaderna. Här finns några av Europas äldsta kyrkor, en mycket sevärd katedral och det medeltida palatset Palazzo dei Normanni. En av de mer spöklika sevärdheterna är Cappuccini-katakomberna med fler än 8 000 mummifierade kroppar. Vädret i Palmermo är soligt och varmt och det är en utmärkt stad att besöka året om.

Hitta billigt boende i Palermo

Det finns många billiga typer av boende i Palermo men standarden kan variera kraftigt även inom samma prisklass. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 50 euro/natt i Palermo. Vill du bo lite mysigare så kan du prova någon av de många nya bed & breakfast som öppnat de senaste åren. Om du reser med en liten grupp eller en stor familj så lönar det sig ofta att hyra en villa eller lägenhet en kortare tid.

Så tar du dig runt i Palermo

De sevärda delarna av Palermo ligger mycket väl samlade och du kan se nästan allt genom att promenera. Om du vill upptäcka lite större delar av Palermo så kan du prova de många busslinjerna, en 24-timmarsbiljett kostar 4 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Palermo

De bästa shoppinggatorna i Palermo är Via Maqueda, Via Roma och Via della Libertà. De bästa fynden kan du göra på den kaotiska marknaden La Vucciria. Om du vill ge ditt stöd till kampen mot maffian så ska du handla i butiker som vägrar betala beskyddarpengar, du känner igen butikerna på klistermärket ”pizzo free” i skyltfönstret.

Bästa budgettipset för Palermo

Undvik att åka till Palermo under högsäsongen juli – augusti. Då är priserna mycket högre än under lågsäsongen.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Palermo
Ryanair
7 maj
1 247 kr
Ryanair
7 maj
1 249 kr
Ryanair
13 mar
1 275 kr
Ryanair
7 maj
1 311 kr
Ryanair
7 mar
1 312 kr
Norwegian
12 mar
1 356 kr
Ryanair
13 mar
1 357 kr
Norwegian
9 mar
1 364 kr
Ryanair
24 mar
1 397 kr
Ryanair
16 apr
1 451 kr

Palermo Sicilien, Italien

Karta över Palermo

Teatro Massimo Vittoria Emanuele
1 / 2
Katedralen i Palermo
2 / 2