Flygresor från Umeå till Bangkok

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Bangkok

Flygplatsen i Bangkok heter Bangkok Suvarnabhumi International och ligger 25 km öster om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till centrala Bangkok är med tåg. Det finns två olika linjer med SA Express, de går antingen till Phyathai-stationen eller till Makkasan-stationen (enkelbiljett 31 kr)

Det här är Bangkok

Den thailändska huvudstaden Bangkok har blivit ett allt populärare resmål. Staden lockar med sitt hektiska och kaotiska folkliv, de många restaurangerna och shopping i världsklass. Några populära sevärdheter är Dusit-palatset, parken Lumphini och de vackra templen Grand Palace och Wat Pho. Bangkok har ett tropiskt klimat med temperaturer på i genomsnitt 25 – 30 grader under hela året. Den bästa perioden för ett besök är mellan november – februari då det är lite svalare och torrare. Regnperioden är som värst under september och oktober.

Hitta billigt boende i Bangkok

Det går att bo mycket billigt i Bangkok. Billigaste alternativet är att leta upp ett av de många vandrarhemmen i backpackerområdet Khao San Road, här kostar en bädd 50 kr/natt. Ett enkelt hotellrum med luftkonditionering och badrum kostar ca 100-150 kr/natt. I Bangkok är det mycket prisvärt att bo på lyxhotellprisvärt att bo på lyxhotell, ett dubbelrum på ett 5-stjärnigt hotell kostar ibland inte mer än 600 kr/natt. Skatter på ca 20 procent tillkommer nästan alltid på hotellpriserna.

Så tar du dig runt i Bangkok

Den täta trafiken och de långa avstånden gör att det är svårt att ta sig fram till fots i Bangkok. Det smidigaste alternativet att färdas i Bangkok är med luftkonditonerad taxi. Var noga med att föraren startar taxametern när du sätter dig i bilen. De flesta resor inom centrum kostar inte mer än 20 kronor. Om du bara ska åka en mycket kort sträcka så kan du testa att åka med en klassisk tuk-tuk. Resan bör inte kosta mer än en tia.

Så hittar du bästa shoppingen i Bangkok

De stora köpcentren i Bangkok är Centralworld, Siam Center, Siam Discovery och Siam Paragon. De ligger alla i de mycket populära shoppingkvarteren Siam Square. I de tusentals butikerna kan du köpa allt från begagnade böcker och Gucci-skor till hantverk och lyxbilar. Två av Bangkoks bästa marknader är Amnoen Saduak där alla säljarna har sina varor på båtar och Chatuchak som varje helg lockar besökare med sina 8 000 marknadsstånd.

Bästa budgettipset för Bangkok

Det lilla museet Bangkok Folk Museum är helt gratis att besöka. Här finns flera hus bevarade så att besökarna kan se hur stadens invånare levde under 1940- och 1950-talen. Du kan bland annat se ett välbevarat kök och en toalett.

Lägsta hittade priser från Umeå till Bangkok
Air China International
23 apr
4 358 kr
Finnair
1 jun
4 667 kr
SAS
15 maj
4 669 kr
Norwegian
23 maj
5 680 kr
Finnair
14 jun
5 718 kr
Norwegian
5 maj
5 892 kr
Norwegian
21 maj
5 960 kr
Finnair
14 jun
6 119 kr
SAS
1 jun
6 146 kr
Norwegian
23 maj
6 183 kr

Om Bangkok Thailand

Nöjesliv
Storstad
Nattliv
Prisvärt
Shopping

Bangkok måste vara en av världens mest intensiva, heta och levande städer. Gillar du shopping bor du bra i Siam-området, även Silom, Sukhumvit och området vid floden är uppskattade att bo i. Bästa period för besök är runt december – februari.

Karta över Bangkok