Västindien i november?

18 aug. 2011 20:48
Visningar: 5223
Hade tänkt luffa runt i Västindien slutet Oktober/början november. Är det helt fel period? Orkansäsong? Vissa resbyråer avråder, medan andra menar att det är en bra period.
Hade tänk St Martin, St Barth, Antigua och St Lucia. Reser ensam med 9-årig son. Tacksam för alla tips!
Av Hawaii
18 aug. 2011 22:24
Även om det officiellt fortfarande är orkansäsong då så är risken för en stark orkan ganska minimal i november. Slutet av augusti och september är "högsäsong" för orkaner, eftersom havsvattnet är varmast då. Slutet av okt och början av nov bör vara helt utmärkt, även om det finns ju inga 100%-iga garantier!
19 aug. 2011 03:05
Åker ni till exempelvis Trinidad & Tobago eller ABC-öarna så ligger dessa under orkanbältet. Helt enkelt för nära ekvatorn.
Av Babbo
19 aug. 2011 19:15
Citerat från skidanne:
Hade tänkt luffa runt i Västindien slutet Oktober/början november. Är det helt fel period? Orkansäsong? Vissa resbyråer avråder, medan andra menar att det är en bra period.
Hade tänk St Martin, St Barth, Antigua och St Lucia. Reser ensam med 9-årig son. Tacksam för alla tips!
Förstår att vissa avråder. Orkanen Lenny 1999 var en av de värsta i november.
Förstår att andra anser det vara en bra period = låga priser:-)

Om du vill ha bra priser och inga orkaner så tycker jag att du ska titta på mitten av december, med hemresa före jul. Säkrare.
20 aug. 2011 10:37
Öluffa i Västindien, en drömresa kan jag lova. Både för dig och din son.

Orkansongen varierar en hel del sedan vi sett globala klimatförändringar. Efter att ha rest nio år i Dominikanska Republiken just under den perioden, nov-jan, kan jag dock säga att jag aldrig varit med om någon orkan. Det kan regna kraftigt men det brukar bara vara någon dag eller två. Jag har varit med om två cykloner då det inte blåser men regnat oavbrutet i två veckor. Det har varit precis i början av nov och en gång i juli som är då orkansäsongen kickar igång ordentligt. Men solen är i överväldigande majoritet året runt, även under orkansäsongen och det är ju varmt och skönt även när det regnar. Väldigt vackert att vandra bland palmer och djungel med regn som smattrar mot de stora, gröna bladen. Det får man inte missa. Efter en längre tid i solen kan man nästan längta efter en regnig dag.

Det är däremot så att de öar som ligger mer utsatta längst ut i Atlanten har minst chans att värja sig mot eventuella stormar och orkaner. Stora öar som DR med riktigt höga bergskedjor tvingar oftast orkanerna att gå norr eller söder ut. Här är man mer säker under just den tid du tänker åka.

Mot slutet av november är du nog säker vart du än åker. I slutet av oktober och början av november skulle jag nog rekommendera DR, Kuba eller Jamaica, och då helst DR med tanke på bergen.

i DR skulle jag nog försöka landa på nordkusten, finns en internationell flygplats som heter Catey. Halvön Samana med den lilla byn Las Terrenas är helt underbart. Inte exploaterat alls och fullt med stränder som du är själv eller nästan själv på. Eller Rio San Juan eller Cabrera... osv... Underbart vackert på hela nordkusten. Vill din son testa vattensporter är Cabarete ett paradis. Lite längre väster ut ligger mer exploaterade områden och kanske inte har det man söker som öluffare.

... Det skulle vara kul att veta hur du hade tänkt resa. Båt eller flyg?