Vart ? Globetrotter tips needed !

20 nov. 2012 22:58
Visningar: 179
Äntligen, hade gett upp hoppet om ledigt från dotterns skola ( 7.e klassare ) men så kom beskedet idag och nu skall tankarna vändas rätt riktning. Efter de sista tråkiga somrarna hungrar vi efter sol och vatten där man kan ligga i och snorkla länge utan att frysa. ( Annars hade vi kunnat tänka oss skidluffa i alperna ) Vi vill uppleva något fantastiskt. Se vackra platser, uppleva lokal atmosfär, men helst inte känna oss rädda för att ryggan och kameran försvinner iväg direkt vid första doppet. Vi är ju endast 2 så det är ju inte så roligt att bada ensam hela tiden för att turas om och bevaka bagaget varje sekund, vi kan tänka oss vandra/hiking, snorkling, surfing, windsurfing. Vi har ingen mega budget ala lyx men vill heller inte bo smutsigt. Vi har tänkt resa 3-4 veckor i Februari. Vi är inte bundna till något speciellt val, våra tankar går kors och tvärs. Ena sekunden befinner vi oss i tankarna i Västindien/Barbados mm öluff, nästa i Singapore/Malaysia/Bali, sedan hamnar vi i Costa Rica, Caracas/Venezuela med kombo öarna och hux flux är vi på Boracay/Filipinos. Ja ni förstår...vi vet helt enkelt inte vart vi vill, men är desto mera opend minded...Är det några globetrotters där ute som känner igen sina tankar och vet precis vart vi borde åka ? Vi vill ha med kamera väska då dotera älskar plåta, samt mini dator för att följa läxarbetet. Annars reser vi lätt med varsin rygga av modell ca 45 liter. Vi vill som sagt gärna ha lite vattensporter. Vi är inga som vill ligga på stranden och sola, men kickar gärna boll på stranden och fiskar eller snorklar och kan varva ner med bok i skuggan. Vi bryr oss inte om hålligång men gärna vacker eller storslagen natur, Hika gör vi gärna, hoppa i vattenfall gör vi gärna, men inte bland farliga djur.... =) Hihi HELP NEEDED
Av Joakimn
21 nov. 2012 07:58
Hej
Har själv gjort 18 långresor och därav 6 st med barn, mina barn är nu 14-16 år och i dec-11-jan12 var vi iväg på en 6 veckors till Venezuela, dess ögrupper samt fastland. Vi reser alltid med ryggsäck och alltid på egen hand.
Venezuela var helt ok ,med kriminellt och språkligt mycket inriktat på spanskan. Så´n tur att vi alla kunde språket.
Resor som mina barn tyckt om är Thailand-Burma 20003.Sri-Lanka 2004-5 Borneå/Malaysia 2008, Panama, Costa ricka,Nicaragua 2009... Mitt förslag till er är Costa rica ...börja med Caribiska sidan ,gå sen över till Atlandsidan..bra surfing, hyfsad dykning,hyfsade priser och nästa alla tala engelska.
Skulle jag själv åkt idag så hade det blivit Fillippinerna då detta resmål har allt,var där -90 och längtar tillbaka.
Bilder repotage från nämda ställen finns på min sida/lycka till Joakimn
21 nov. 2012 20:47
Hej tack för svaret, spanskan finns med för oss båda, så jag räds inte språket. Jag gillar att resa och har inga problem med att hitta resväg etc. Men jag tar tacksamt emot tips om bra resmål och orter. 2 tjejer..... ha ha svårt att ta beslutet ;) Hmm om du skulle åkt till Filipinerna vart hade du åkt då ? Costa Rica är lockande. Vad tyckte du om Caracas som stopover ? Jag skall titta på din sida. Tack !
Av Joakimn
22 nov. 2012 08:58
Caracas som stop over../ Vi hade faktist bokat första natten på ett boende som var fint/bra frukost o ett lugnt barrios(bostadsområde) Sen hade vi förberett det hela genom att ta reda på vart bussstationen låg som tog oss till Caribiska sida/Chiquita, så vi tog en cab dit köpte biljetter till Chiquita och iväg.på väg mot atlantkusten 10 dagar senare så förbokade vi ett boende igen i caracas stannade i två dagar för dottern ville choppa,sen taxi till panamerica buss station och sen mot Nicaragua. därefter så höll vi oss på den sidan och tog kustlinjen ner genom hela Costa rica.Panama nådde vi via kustlinjen på Caribiska sidan. Caracas e ok,dagtid och ibland mycket folk..annars skall det vara mycket krimminellt där men vi hade inga negativa erfarenheter.
Fillippinerna..varthän??/ Vet inte idag, har inte varit där på 20 år.men sist så började jag i Manilla ,åkte till Lutzor/terrassodlingar i bland bergen tog mej ner till kusten utanför Manilla,island to island med deras lokala båtar till Pallawan,Panay och sist till Cebu.tog en longtail till Borracay.Flög med ett litet plan till Manilla sen vidare till Indien.( reste enkelt o billigt, vackert land,fina människor. Vill gärna tillbaks.)