Vad tycker ni om patong beach?

9 sep. 2013 15:08
Visningar: 8342
hej,först tänkte jag och mannen åka till katabeach, vi bokade biljetterna dit, men sedan tänkte vi lite och frågade runt, och såg nu patong beach istället ...vad tycker ni vad har ni för erfarenhet av det,
det vi söker, är uteliv, fin strand, shopping etc..
9 sep. 2013 15:38
Mycket ryskt, prostitution, barnhandel, pingpongshow, strandsäljare, stökigt är vad jag skulle säga om Patong. Vidrigt helt enkelt.
9 sep. 2013 17:28
Shoping Ja, Mat Ja... Resten som Patong har att erbjuda är skräp!
Av Khj87
9 sep. 2013 17:32
Jag lämnade Patong på under 24 timmar när jag va där, Absolut det vidrigaste stället jag har besökt. Rekomenderar dig alltså att INTE åka dit =)
Av Ansun
9 sep. 2013 18:17
Håller med de övriga i det de skrivit. Dessutom hittar du ingen fin strand där heller. Kroppstjockt med folk och SKITIGT vatten. Nej, välj en annan strand och åk istället bara in till Pattong någon kväll för shopping. Jag lovar att ni får nog.
Av Marilcj
9 sep. 2013 18:29
Aldrig varit där själv men precis som nån av de övriga så lämnade våra vänner Patong efter ett dygn o flyttade istället till Kata Beach men även de lämnade dom, så tre dygn efter de lämnat oss var de tillbaka igen men några erfarenheter rikare.
Av Hille2
9 sep. 2013 19:32
Skulle inte välja nån strand på Phuket över huvud taget. Sist jag var där var 2001 och det var vidrigt överexploaterat redan då.
9 sep. 2013 20:35
vi hade en helt annan uppfattning om patong, ingen aning att det skulle vara liksom SÅ illa...har ni någon annan stælle att rekomendera då?
Av Zahide
10 sep. 2013 18:08
Min 20-åriga dotter som var där en månad i början av året tyckte att Patong var snuskigt och äckligt.
I stället åkte hon till Phi Phi som hon verkligen älskade. Tror nästan hon har planer på att åka dit igen.
Av Toande
10 sep. 2013 18:51
kata e helt oki o kamala e också bra , bra utgångspunkter om ni ska på utflykter o fina andra stränder , Patong e bra ös men vill inte bo där , kostar bara nån tia i taxi dit om ni vill dit o festa
Av Tipp1
10 sep. 2013 19:17
Blä kommer aldrig åka dit igen:( 4 år sen jag var där å nu är det tydligen bara ryssar där:( Åk till Koh lak ist mycket bättre och vill du ha en kanon strand så kolla på Emerald ving har det hotellet:)
10 sep. 2013 21:05
Hej!
Håller delvis med om att Patong är hektiskt osv, stranden sådär, men det kostar mer än en tia att åka från exempelvis Kata till Patong. Minst 500 bath får man betala. Kat är mysigt och det finns affärer och mycket restauranger att fylla kvällstid med. Kamalas strand är fin, men det är en väldigt liten ort. Om ni bokar själva, varför inte bo några dagar på olika ställen.// Susanne
11 sep. 2013 09:03
Den fina stranden hittar du inte här. Shoppingen är väl ok om än inte särskilt upphetsande. Nattliv, det beror på vem du frågar. Personligen tycker jag att hela stället kan sammanfattas i ett ord: hemskt.

Kata beach är ett bättre alternativ och ännu bättre är Raya Island. Men då får ni avstå från uteliv och shopping...
11 sep. 2013 13:04
Måste bara skriva: Var i Thailand för första gången (och hittills enda) under april 1990 med sambo. Stannade väl i 14 dagar på Phuket och i Krabi. Krabi var rätt idylliskt, tog en James Bondbåt till Pra nang beach och dagsutflykt till Kho Phi Phi. Vi var nog bara ett fåtal svenskar i Krabi. Kostade 25 SEK/natt på guesthouse.
Patong Beach upplevde vi som Magaluf fast mkt billigare. Med andra ord rätt exploaterat och detta var 1990! Kan bara tänka mig hur det är nu.
Fast allting var inte bättre förr :). Flygbiljetten KPH-BKK kostade 5 300 kr/person. Ungefär en halv månadslön vid den tiden. Man kan nog fortfarande flyga dit för samma summa.
11 sep. 2013 23:15
jag tackar så mycket før alla tips, mer tips, råd, erfarenheter tas gærna emot =)
14 sep. 2013 18:55
Hejsan! Nu kommer jag och är helt emot de flesta här:) jag och min sambo (25 och 30 år) var i phuket 4 veckor i februari, vi var då 2 veckor i patong och 2 veckor i Karon! VI ÄLSKADE Patong, stället har ALLT förutom fint vatten, det är ganska skitigt men allt annat övervägde det. Servicen på stranden i patong var också uan dess like, man behövde inte göra något själv mam blev verkligen bortskämd, visst kan det vara så att vi hade tur och valde rätt "strandplats" ( nedanför merlin)! Vi hade ångest när vi kom till Karon och åkte in till Patong nästan varje dag men det plockar på ekonomiskt! Vi åker iväg 31/1 igen och kommer hem 1/3 men denna gången väljer vi Patong i 4 VECKOR :):):)
Kan öven tillägga att vi endast var på Bangla road en gång (på kvällen) och visst var det myckey prostitution, pingpong barer mm men vi upplevde att det var väldigt centrerat till just bangla, vi märkte inte av det i övriga patong och gällande barnhandel så såg vi inget av det någonstans!
Det är inte KAOS på andra ställen än bangla heller, när ni kommer in på bangla så könns det som en helt annan värld

Så summa summarum vill ni ha liv, mycket utbud av allt, bio, bowling, barer, butiker, service, nära till allt och kan ha överseende med en strand som inte är vykortsvacker så välj Patong
Är ni ute efter väldigt lugnt och en vacker strand välj kata
Är ni ute efter något mellanting välj Karon

Vi älskar verkligen patong, trots att vi inte är dom som festar jätte mycket, vi är ute efter att det händer saker runt oss och stort utbud av allt, karons strand har man inget att kolla på:)

Måste även tipsa om helgmarknaden i phuket town, min favoritaktivitet i phuket, maten där är äkta geniun thaländskt och priserna är toppen, många av lokalbefolkningen handlar här och den är ENORM!

hopoas att mitt svar hjälpte till någo och att du har överseende med ev stavfel (sidan är kass när man surfar på mobilen så orkar inte gå tillbaka och rätta;)
14 sep. 2013 20:46
vad kul att någon säger lite positivt om patong ;)
visst är marknaden i phuket town söndag? det är vad jag förstod rätt,
vad ska man säga till taxichauffören när man vill dit?...(vad heter det)
Tusen takk för svar!
14 sep. 2013 21:06
Vi var själva i eran situation förra året och visste inte vad vi skulle välja, efter att ha skrivit ut min fråga och alla tyckte att vi skulle välja Karon eller Kata eftersom det var så mkt negativt med Patong ångrade vi verkligen att vi hade tagit 2 veckor i Patong men det var super. Jag hade själv önskat att någon kunde ta upp det positiva med Patong när jag ställde frågan :)

Jag TROR att många åker in för att festa i PAtong och då ser dem bara utelivet och all "skit" som prostitution etc, men är man där under en längre tid så ser man att det är ganska centrerat och det finns anat också:)

Marknaden är lördagar och söndagar och öppnar på kvällen, jag har för mig att det är runt 17-18 tiden. Det är bara säga till taxichauffören att du ska till the market in phuket town så vet dom vad du menar. Ett tips är att INTE ta en tuk tuk dit, det är ofta långa köer och att vara stillastående utan AC är ingen höjdare så välj en taxi istället :)

Har du några mer frågor så svarar jag gärna om jag har svaret :)
14 sep. 2013 22:38
vi tackar så hemskt för ert svar, det glädjer oss väldigt, vi har kollat på massa klipp på youtube och det har inte verkat sådär BLÄÄ liksom, visst såg man halvnakna tjejer dansa mitt på bordet på en restaurang, men gillar man det så sätter man sig, gör man inte det är det bara att fortsätta framåt liksom, och vi är GALNA i shopping så det bör passa, så är det ju faktiskt så att vi åker för en gångs skull utan barnen och VILL göra något /se nåt man inte kan med barnen ;)
tack än en gång
14 sep. 2013 23:33
Håller med dig, jag trodde att halvnakna tjejer skulle störa mig mer men det störde mig inte alls, som du skriver så behöver man ju inte gå in på just den baren :) jag trodde även att det skulle komma massa tjejer i knät på min sambo när jag exemplevis gick på toa men så var det inte heller, hade og en väldigt fel bild av patong innan jag kom dit haha!

Jag tror att ni får en toppenresa:) här räknar vi ner dagarna till februari nu:):):)
Alltid roligt att kunna hjälpa någon:)
15 sep. 2013 10:54
ahha ja inte sant?... vi skulle också åkt i februari den 13 så vi skulle fira alla hjärtans dag där, men pga barnens skola (fritt från skolan) så passar det bättre i december, (p.s så åker vi tidigare också) haha
här räknar vi också dagarna, kikar på resan hela tiden hahah
15 sep. 2013 12:23
Åhh då har ni inte sååå långt kvar :) fy fasen vad gott! Känslan när man kliver av planet, går ut från flygplatsen och möts av den tryckande värmen är ju fantastisk:) Hela 138 dagar har vi kvar men vi hoppas på att det går fort:)
15 sep. 2013 13:44
Nu är det några år sedan men redan då var Kata och Karon överexploaterat, kul att ha sett Phuket men det blir säkert inget återbesök.
Patong besökte vi ett par gånger för att se Thaiboxning och Simon show, passa på att titta lite där, men vi drog därifrån så fort vi kunde istället, Kiviksmarknad & Magaluf upphöjt till 100, freakshow och som någon sa vidrigt, är ord som dyker upp i minnet. Skulle vi vara tvungna att välja för att göra ett nytt besök skulle det bli Kata.
15 sep. 2013 14:28
jenkan88
Jaa, det är härligt och vi tänker på det varje dag haha hur kan man låta bli liksom? :)
även om det känns långt till den 10 dec...så hoppas det går fort,
vi har lite ångest också ang. att vi ska lämna barnen , och åka själva,
samt flyget, det tar ju ca 12 timmar å komma dit, tänk om nåt händer ...osv..
massa tankar, men det roliga överväger ju det hehe
15 sep. 2013 20:21
Hej... Jag åkte till Thailand julas..... Varit på många ställen.... Haft mina upp och ner med patong... Varit här fram å tillbaka 4 ggr hittills i år... Är här nu tills mina 3 veckor i Kina sen stannar jag i patong i 2 månader innan hemresa... Jag stannar i patong för de finns allt... Å ett köp center är nice å ha inärhetem.... Stranden e ej så fin men finns gott om mopeder att hyra å ta sig runt... Bo på nanai road så är du borta från oljudet med... Besök dons BBC buffé på lördag/söndag.. 249 å den är riktigt bra... Finns med på trip advicer.... Boka inte för många dagarom ni är osäkra men ge det en chans :)
16 sep. 2013 10:02
hjärtligt tack för svar,
vi har bokat hotell genom fritidsresor, en fyrstjärningt, det ska vara en bättre klass, den heter
diamond cliff resort & spa.. någon som varit där?
och den är ju ca 600m från centrum, så de inte riktigt i själva centrum, först tyckte vi att det lät långt, men nu när vi läst om att det är lite "livligt" i patong, är vi glada för det..
23 sep. 2013 12:21
Det där är en smak sak, alla gillar olika.. precis som med allt annat! Sen är det olika om man frågar åldersgrupperna, det klart att 40-50 åringar inte kanske hurrar för Patong. Men frågar du någon i 25 års
åldern som tycker om fest och liv omkring sig så kanske du får ett annat svar! Folk skriver efter deras
"erfarenhet" och inte generellt om Patong. Det klart att ni ska Patong, där händer det lite saker och
man får verkligen SE det med egna ögon hur det kan vara på ett ställe om man jämför med Sverige!
Jag ska dit i Januari och ser verkligen framemot det. Jag var där för 3 år sedan också, och det
var helt okej där vi var! Man Måste våga chansa lite i livet!
25 sep. 2013 20:43
Hej! roligt att läsa vad alla tycker om Patong.
Själv besökte jag och mina tjejkompisar phuket i vintras, vi bodde på Karon och visst var det mycket turister och sådär men vi gillade Karon massor. Stranden kanske inte skulle uppfylla alla "vykorts krav" men jag tycker absolut att den var fin nog. Vi åkte in till Patong 3 kvällar för att festa, vi besökte då Bangla road. När vi först satte våran fot där var det nästan som en chock. Jag hade nästan svårt att förstå att det finns sådana här ställen på jorden. Det var galet och äckligt men samtidigt kul att uppleva. Jag skulle nog inte vilja åka till Bangla igen då det räckte gott och nog med dessa 3 kvällar. Vi var i Patong en heldag för shopping och bilden på patong ändrades en aning då. Hur mycket shopping som helst och allt att erbjuda. Så jag tror att det bara är bangla som är sådär "hemskt".
13 okt. 2013 17:57
Vi ska flyttta dit med vår treåriga dotter i januari. Är faktiskt inte alls särskilt begeistrad. Allt annat på helaThailand verkar bättre men jag ger det en chans och hoppas att sambon som åker ner tidigare inte långtidshyr ngt så vi blir tvungna att bo kvar om det är dåligt. Hoppas att ni får en fin resa! Ön är ju inte såpass stor att det inte går att ta sig ngnannanstans.
Av Hille2
13 okt. 2013 18:20
Citerat från Theresan:
Vi ska flyttta dit med vår treåriga dotter i januari. Är faktiskt inte alls särskilt begeistrad. Allt annat på helaThailand verkar bättre men jag ger det en chans och hoppas att sambon som åker ner tidigare inte långtidshyr ngt så vi blir tvungna att bo kvar om det är dåligt. Hoppas att ni får en fin resa! Ön är ju inte såpass stor att det inte går att ta sig ngnannanstans.
Men liiite måste du väl ha att säga till om när det gäller ditt eget liv :)
13 okt. 2013 20:26
Man skulle tro det va.. Han har varit där I 3,5 mån under de senaste 9 månaderna så han har lite koll iaf men vi får se. :) inte värre än att vi flyttar tillbaka!