Tripmonster eller Turkish airlines?

9 aug. 2018 10:43
Visningar: 558
Hej!
Nu var det äntligen dags att boka vinterns resa till Filipinerna igen:)

Jag brukar alltid boka direkt genom flygbolaget men denna gången sökte jag på momondo och såg att tripmonster hade samma resa men ca 1200:- billigare än om jag bokar direkt med Turkish airlines.
Finns det fler risker med att boka genom ”resebyråer” än direkt hos flygbolaget?
Kanske en jättedum fråga men jag saknar helt erfarenhet från dessa sidor och vill kolla med er som förhoppningsvis har lite mer koll innan vi gör något förhastat:)
Av Bibby
9 aug. 2018 11:22
Aldrig bokat av en resebyrå sen internet uppfanns (nja, nästan iaf) men vad jag läst här så kommer det ofta till en massa avgifter under själva bokningens gång. Kan egentligen inte nåt om resebyråer men aldrig hört talas om den. Kolla upp den, och gör en provbokning och se vad slutresultatet slutar på, gissar att då skiljer det ej så mycket.
9 aug. 2018 12:59 (redigerad)
Oftast billigare att boka via resebyråer på nätet. Kom dock ihåg att om ngt skulle strula pga du gjort fel i samband med bokningen kommer att kosta pengar att åtgärda eller behöver andra resedatum/avboka. Kostar ju även om du bokat direkt med flygbolaget.

Gör du däremot allt rätt och inte anser dig behöva olika servicepaket eller försäkringar så är det bara att boka. Så snart du fått biljetten kan du själv hålla koll på eventuella ändringar i flygtider osv. Ofta kan du även välja plats på genom att använda bokningreferensen + efternamn på flygbolagets egen hemsida. Funkar dock inte med Turkish Airlines, men personligen så löste jag det genom att ringa supportnumret avsett för UK eller USA när vi reste med TA 2016. Fick prata med supporten och fick sätesbokningar utan extra kostnad.
9 aug. 2018 13:11
Nu är det ju inte bara om man själv gjort fel som det kan bli problem. Ändrade flyg är ett typiskt tillfälle där många får problem när de bokat hos nätresebyråer som man läser om i forumet. Höga kostnader för kundservice, ingen service alls, rena fel gjorda av resebyråerna är annat man ofta läser om.
Själv bokar vi direkt av flygbolagen om inte prisskillnaden är riktigt stor, 1200:- minus diverse påhittade avgifter som ofta förekommer räcker inte....

Tripmonster är för övrigt en del av Flygstolen som för ett tag sen köptes av Otravo.
Av Lachott
13 aug. 2018 10:16
Jag har bokat via både Flygstolen och Tripmonster flera gånger och det har aldrig varit några problem. Så länge man är noga med att fylla i allt rätt med namn och datum, men det är ju samma sak om man bokar direkt med flygbolaget. De avgifter jag har sett tillkomma är om man vill ha bagage (om det inte ingår) eller förboka plats och ibland vilket betalsätt man väljer, men det brukar också vara samma oavsett vart man bokar.
Fördelen med Flygstolen och Tripmonster är att de har svensk kundservice om man behöver hjälp med nått.