Transitvisum

Av Imma__1
22 aug. 2018 12:41
Visningar: 1597
Hej. Min mamma är i Sverige på besök hos mig från Sri Lanka. Nu ska jag åka med henne hem men har fått till mig att en icke EU-medborgare måste ha visum för att mellanlanda i England.. När jag går in och läser på Storbritannien hemsida så står det mycket luddigt där (enligt min uppfattning) om vad som egentligen gäller. Därför vänder jag mig till er. Som sagt så ska vi åka från Sverige till Sri Lanka. Vi kommer ta flyget från Landvetter till Heathrow med Brittish airlines. Därefter är det 9 timmars väntetid på Heathrows flygplats innan vi ska ta Sri Lankan airline till Colombo, Sri Lanka. Så vad gäller då. Behöver min mamma som inte är EU-medborgare visum för att få landa i England. Hon har sitt tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige som är giltligt vid avresan, hon åker med mig som är svensk medborgare, vi ska inte lämna flygplatsen. Någon som vet?
Av Erik777
22 aug. 2018 13:19
kan du länka till det du läst?
Av Imma__1
23 aug. 2018 16:44
Citerat från Worldofmarie:
Hon behöver inget visum så länge hennes flyg till Sri Lanka avgår samma dag som ni landar. Hon får heller inte lämna transitområdet.
Tack snälla för ditt svar.
Av Almam
10 jan. 2019 21:41 (redigerad)
Ni verkar ha koll bli inte heller klok på vad som gäller. O hur får man tag på sådant visum. min kille ska åka hem med ett emergency passport utfärdat av konsulatet här som sagt inga problem med att flyga han kommer mellanlanda i England. Landar 1 kl 18 nästa flyg går den 2 kl 9 den enda förbindelsen som fanns. Vad gör man då. Gäller Gambia