Tips på boende i Budapest

3 maj 2015 08:01
Visningar: 2040
Hej!
Ska till Budapest och skulle uppskatta tips på bra boende och matställen.
3 maj 2015 15:37
Hallå,
Vill du bo på Buda- eller Pestsidan?

Buda är gamla delarna - lugn och mysigt men utbudet av restauranger och barer är sämre. De finns men jag upplevde att det var lätt att hamna på turiststråken här.
Buda är backigt och ingenting om man har svårt att gå eller bara tycker det är jobbigt. Taxi är dock billigt så det är enkelt att ta sig dit man vill. Ber man hotellet ordna taxibil så brukar det bli minst problem (många vittnar om att de blivit lurade, hände dock aldrig oss).

Pest har det stora utbudet av shopping och uteställen. Här är liv och rörelse. Mysigt på sitt sätt och bra om man vill ha gångavstånd till allt. Här är det platt.

Sevärdheter finns på båda sidor. Åk sån hoponhopoffbuss för att ta er runt och se. Speciellt skönt att få skjuts upp för backarna på Buda.

Jag rekommenderar Hilton på båda sidorna.

Vi åt på en restaurang som också är hotell deras turistmeny (typiskt ungersk mat flera rätter) - om man inte bryr sig. Servicen var suverän och maten schysst och BILLIG.
http://www.stgeorgehotelbudapest.com/restaurant?sid=5u1jefm294amb32itevt88bbb7

https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&mid=zGH-dnLaBfdY.kuC9hS7D_kmM
3 maj 2015 18:04
Hej.
Jag bodde på Bohem Art hotell - ett litet hotell med underbar frukostbuffé med färsktpressad
juice och bubbel. Det låg nära metro, spårvagn, marknadshalle, turistgatan vaci utca. Var väldigt nöjd.

http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g274887-d2035671-Reviews-Bohem_Art_Hotel-Budapest_Central_Hungary.html

Jag har också skrivit om vår weekend i Budapest här:
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/02/budapest-pa-varen.html
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/02/budapest-promenader-cafeer-och-ett.html
Av Desires
3 maj 2015 18:56
Detta hotell bodde vi på: Palazzo Zichy och är 4-stjärnigt http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g274887-d1200734-Reviews-Hotel_Palazzo_Zichy-Budapest_Central_Hungary.html. Det låg mysigt i lugna och trevliga kvarter, ändå bara ca 10-15 min promenad till saluhallen, Donau och de mer centrala delarna. Det var läckert och mycket modernt designat o renoverat, frukosten var suverän med allt man kan önska sig. Och personalen var mycket vänlig, tillmötesgående och serviceminded.
Detta ska också vara bra: Eurostars Budapest Center http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g274887-d1503412-Reviews-Eurostars_Budapest_Center-Budapest_Central_Hungary.html.
Även detta är 4-stjärnigt, ligger bra till mitt i stan, och kostar bara från
500 kr/natt för ett dubbelrum.

Restaurangtips:
Sir Lancelot: Skön medeltidsrestaurang, där servitörerna är klädda i tidsenliga kläder och också uppträder mellan serveringarna.
Robinson: En restaurang som låg vackert nära Szechenyi-badet, god mat, lite dyrare än andra.
Il Terzo Cerchio: En italiensk restaurang som både var jättemysig och hade supergod mat!
Gellert: Jättegod mat, ngt dyrare än andra men bra
Spoon: En båt med restaurang och bar, vi åt en jättegod lunch där på däck i solskenet!
Restaurang Kiskakukk: ska vara en kulinarisk fullträff! Men har ej själv besökt den, bara hört talas om denna restaurang som ska servera utsökt mat i trevlig miljö!
Restaurang Onyx vid torget Vörösmarty är en fantastisk och prisvärd restaurang (med stjärna i Guide Michelin). Onyx har samma ägare som cafe Gerbaud som ligger vägg i vägg. Så du kan här även smaka på caféets berömda bröd & bakelser. Du hittar Onyx vid torget Vörösmarty ter 7-8. www.onyxrestaurant.hu

Här massor med foton och mer tips från vår Budapest-resa - Vi tyckte mycket om Budapest, en vacker och sevärd stad! Och en av de billigaste i Europa! http://www.desires.se/#post120
Av Latripa
3 maj 2015 20:21
Tjena
Skulle verkligen rekommendera Continental hotell Zara. Bodde där våren 2013. En av dom bästa hotellfrukostarna jag upplevt mm. Kanonhotell. Kolla upp d på tripadvisor. Precis brevid hotellet låg en italiensk restaurang som jag inte minns namnet på men det blev en absolut favorit för hela vårt resegäng på 10 pers.
Restaurang sir Lancelot är väl "kul" på sitt sätt.
En bufferestaurang som det finns 5 st av i budapest( tror ja) som e billig o prisvärd är Trofea grill. Massor med mat.öl vin o annat ingår.du kan välja soppor, sallader, färskt bröd. Sen plockar man på sig kött eller fisk som du ger till kocken som grillar det åt dig. Man kan äta lunch eller middag där. Samma mat dock. Vi gav strax över HUNDRA spänn/ pers för lunchtiden. Tror man fick sitta i 2h
Av Latripa
3 maj 2015 20:41
Hej igen. Glömde ju nämna New york café som ligger väldigt nära hotel zara. Vilket ställe alltså. Googla gärna på bilder. Vi åt finmiddag där men nästa gång tar vi bara en efterrätt eller drink för att uppleva den häftiga inredningen. Maten var bara ok
Tack för ordet
Av Hkn
3 maj 2015 20:47
Hejsan,

kan voucha för dessa när det gäller boende:

LÁNCHÍD 19 – litet och ganska designat hotell på Buda-sidan. Ofta väldigt sansad prisbild. Hjälpsam personal.
http://www.guidebook.se/archives/765

BUDDHA-BAR HOTEL KLOTILD PALACE – har lånat 'koncept' och design från restaurangen i Paris. Mycket service-minded personal i receptionen. Rummen bjuder på en kombination av något slags ”asiatiskt” formspråk och moderna, strama former. Se själv: http://www.guidebook.se/archives/4238

När det gäller restauranger:

KNRDY – (Október 6. u. 15), en köttrestaurang med en del intressanta serveringar – prova t ex the Billionaire Burger; en fullständigt överpimpad hamburgare. De har också bra och kunnig servis.

ONYX – (Vörösmarty tér 7) Denna Michelin-belönade restaurang har redan nämnts ovan. Mitt intryck: Överlastad och ofokuserad om än ambitiös avsmakningsmeny. Det är gott, dyrt och väldigt mycket finkrog av igår.

Budapest har också en Nobu-restaurang (Erzsébet tér 7-8) som inte har så där väldigt mycket att göra med sina systerkrogar. Ointresserad personal och leverans från köket ett par nivåer under New York- och Miami-filialerna. Möjligen ett alternativ om du vill ha omväxling i krogutbudet.

Hope it helps, hälsar

:: hkn ::
Av Lora
4 maj 2015 10:25
Hej.

Inga boendetips från mig men däremot:

Matupplevelse på Alabárdos Restaurang. Rekommenderar hjärtligt.
Mycket god mat. Utsökta viner. Genuint varm och trevlig atmosfär.
Blev rentav bortskämd med servisen av professionell, vänlig, uppmärksam,
personal. En speciell kväll och en minnesvärd upplevelse fick jag erfara där.

Országház u. 2.
Tel: (36-1) 356-08-51

(Öppet: Må-Fre: 19:00-23:00
Lö: 12:00-15:00 och 19:00-23:00
Söndag: stängt)

Book cafe - Lots Terem är värt ett besök för en fika alt. lättare lunch.
Härlig avkopplande atmosfär.
Låga priser. Servisen är på ok nivå. (Gratis Wifi).
Det som gör det så speciellt är den vackra miljön – väggmålningar är gjorda av Károly Lotz. Hans freskmålningar finner man även i Ungern parlamentsbyggnad bl.a.

Andrássy út. 39
Tel: (36-1) 461 5835

Öppet: 10:00 – 22:00
Av Hilmis
5 maj 2015 11:01
Hej!
Vi har bott på 7seasons apartment hotel. Vi hade en fin lägenhet på ca 80kvadratmeter med toalett, badrum och badrum/toalett. Välutrustat kök, två sovrum och vardagsrum och balkong. Ingen frukost. Men matbutik bara över gatan. Nära till en central metrostation, en knutpunkt, så du kommer behändigt vidare. Promenadavstånd ca 10-15 minuter till Vaci Uta.
Ett annat alternativ som vi också tyckte om var La Prima Fashion Hotel som ligger 20 meter från Vaci Uta och nära floden. Ett mysigt litet Hotell med frukost. När vi besökte hotellet april 2011 så hade det riktigt just öppnat.
Trevlig resa!
Av Desires
7 maj 2015 17:05
Ett bra lunchställe hittar man ganska långt in i saluhallen Lehel. Här äter man stans bästa langos. Ta en lunch - och en öl - tillsammans med lokala gummor och gubbar. Saluhallen är dessutom ovanligt fin och väl värd ett besök ändå.

Ytterligare ett boendetips, om du ej hittat något ännu...
Vill ni bo i lägenhet ska dessa vara bra Budapest White Boat apartments. Här bor du för ca 500 SEK/natt. De ligger väldigt centralt, 70 meter från shoppinggatan Vaci utca och 100 meter från Stefansdomen.
http://www.booking.com/hotel/hu/budapest-white-boat-apartments.sv.html?aid=346980;label=hotel-303023_T-1_Pool-se_Slice-99999;sid=1585867afd6daaebdc7b6ebbfaafc289;dcid=1