Tips för oerfaren backpacker

Av Siver
15 dec. 2023 21:36
Visningar: 69
Hej!
Jag är en 26, snart 27 åring kvinna som tidigare har begränsad reseerfarenhet. Endast vart på välplanerade resor med familj/kompisar. Jag är en av de som ej gjort en backpackerresa efter gymnasiet.

Jag kommer hamna mellan jobb från och med mitten av mars 2024 fram till och med augusti. Och tänkte därför passa på att resa.

Jag söker därför råd om resedestinationer under den här perioden, budget för resan/erfarenheter av att jobba utomlands, om jag bör hitta en resekompis med tanke på begränsad erfarenhet eller om det brukar lösa sig, vad jag bör tänka på om jag reser ensam som tjej.
Jag är öppen för förslag/alla tips jag kan få!

Mina tankar går åt att initialt njuta av fjällivet (i Sverige eller utomlands men fått för mig att resa till skidorter är relativt dyrt) under vårvintern och som tidigast bege mig mot varmare breddgrader mitten/slutet av april. Och vara utomlands så länge pengarna räcker.

Jag är sugen på att uppleva kultur/lokalkultur, äventyra, vandra, ev lära mig surfa, dyka, bo billigare för att kunna vara ute längre, träffa nytt folk, festa och försöka undvika turistfällor.

Tacksam för all hjälp jag kan få!