Tips - Bali

11 feb. 2018 11:28 (redigerad)
Visningar: 166
Hej! Jag och min flickvän funderar på att åka till Bali. Det enda vi i princip vet är att vi vill bo vid stranden. Så vi behöver alla tips vi kan få på platser att både bo på och besöka, samt aktiviteter. Resan kommer förmodligen bli av kring okt/nov/dec. Tack på förhand!
3 mars 2018 06:10
Kul att ni ska till Bali! :)
Nu vet jag inte vad ni tänk er för budget, men vill ni bo väldigt fint så kan jag rekommendera The Royal Purnama som ligger vackert på sydöstkusen. Och även kring Ubud finns många riktigt läckra hotell. Ingen strand dock, men då ni vill göra en del aktiviteter så är Ubud en bra utgångspunkt. Där ifrån har ni forspaddling, monkey forest, vattenfall, risterrasser (vid Tegallalang), tempel (Gunung Kawi gillar jag), fina vandringar (Campuhan Ridge Walk), läckra restauranger (Jungle Fish) och massa mer. Om du söker på namnen på min blogg 29grader.se så finner du mer information om varje sak.

Fina stränder har ni bla på Bukithalvön, lugnt vatten och snorkling hittar ni i norr (Pemuteran är fint), medan det i söder är större vågor.

Länkar/tips på några av de finare hotell vi bott på:
http://www.29grader.se/2018/02/the-royal-purnama-vilken-enastaende.html
http://www.29grader.se/2017/02/tips-pa-3-imponerande-hotell-vid-ubud.html
5 mars 2018 15:01
Du vet att regnperioden börjar i slutet av oktober - början av november? December är en av de regnigaste månaderna på Bali och det är lite av en chansning vädermässigt. Personligen skulle jag välja en annan destination i december.

Har varit på ön ett flertal gånger och skrivit en del: https://www.thinkingoftravel.com/tag/bali/