Till er som vandrat Inkaleden

Av Archkik
12 jan. 2012 10:25
Visningar: 4225
En fråga till er som redan gått inkaleden. Jag har varit sugen på detta under flera år, men så har jag just fått reda på att vandringen är delvis klättring och det är branta sstup. För mig som är höjdrädd kanske denna vandring bara är att glömma??
13 jan. 2012 08:16
Hej, eftersom jag inte är höjdrädd har svårt att avgöra vad som skulle kännas obehagligt under vandringen. Dag 3, om jag minns rätt, är lite tuffare då man behöver klara av några smala, branta stigar, men det var också allt. Jag tycker inte att du ska ge upp. Kontakta en researrangör och be om att få mer detaljerad info.
Av Kerstin
17 jan. 2012 08:08
Jag har gått den, och är höjdrädd.......

Det var så klart en helt fantastisk upplevelse. Det finns några ställen där det är smalt och stigen går intill bergssidan. Då är det högt för det är öppen utsikt:) Detta är dock bara på några ställe, annars har du träd och buskar vid stigen. Sista trappan upp till Solporten ( heter det så ?) var också läskig . Jag tyckte att man vande sig, tillslut bryr man sig inte längre om höjden och det är ju bara på vissa ställe det är jobbigt. Din guide kommer att hjälpa dig om du behöver det. Min höjdrädsla blev botad i Peru ! Kan varmt rekomendera dig att vandra Inka leden . Hör av dig om du vill ha mer info.
Mvh Kerstin
Av Joakimn
17 jan. 2012 12:10
Upplevde inte vandringen till Machu picchu var inte skrämmande eller speciellt brant.
Men som kerstin sa men inte förklarade.. var att vid staden så finns två toppbestigningar som kan upplevas lite skrämmande. det är till måntemplet som är ena toppen o på andra sidan av bergstoppen finns soltemplet..men man kan nöjja sig med att gå till själva stan Machu picchu...förövrigt är vandringen både vacker o lite utmanande..inte skrämmande.
Av Crista
18 jan. 2012 07:34
Hej,
vet inte själv hur det är att vara höjdrädd. Men att gå Inkaleden är inte som att stå på takkanten av ett höghus. Om du nu inte väljer de extra toppar som finns...vilket de flesta av oss ändå inte orkade när vi kom fram.
I den grupp jag reste med var det en som inte bokat leden för hon hade hört skräckhistorier men väl på plats ångrade hon sig så väldigt mycket...försökte komma med men det gick ju inte eftersom det måste bokas så långt i förväg.
//Ellinor
Av Archkik
2 feb. 2012 05:00
Tack för alla svar! Tror nog att jag vill vandra den även om jag är lite rädd. När är bästa tiden på året, någon som vet??
Av Maritaj
13 feb. 2012 15:17
Höjdrädslan vänjer man sig vid.
Jag har bokat vandringen den 4/4 men vet inte vad jag ska ha på fötterna. Jag får olika bud...
har själv ett par Meindlkängor som jag vandrat med i alperna men hört att man kan ha lättare skor på fötterna på Inkaleden. Vad säger ni som gått leden?
Skor/märke????
Av Kerstin
1 mars 2012 15:24
Hej. Jag vandrade den i walking skor . Det fungerade utmärkt, men om jag ägt de Mindel kängor som jag har nu så hade jag helt klart valt dem :) Jag vandrade också på våren och tyckte att det var bra.
// Kerstin