Tåg mellan Bangkok - Chiang Mai

6 mars 2014 16:36
Visningar: 3267
Hej! Nästa vecka åker vi till Bangkok för att sen åka vidare till Chiang Mai. Har försökt googla för att hitta priser, tider osv men verkar inte finnas någon bra sida. Någon som har koll på priser och tider? Och hur funkar det, bra sov-kupéer?
Tack!
6 mars 2014 20:23
Funkar jättebra. Första klass om ni vill ha egen kupé. Annars är andra klass också bra, men då får man en egen säng med draperi som man drar för i en tågvagn.
Tyvärr kan man inte köpa biljetterna på nätet just nu, men det går ju bra att köpa dem på alla tågstationer. Första klass sovbiljetter brukar ta slut, men andra klass brukar man kunna köpa dagen innan eller tom samma dag.
6 mars 2014 20:26
Tänk på att ta med mysbyxor, tröja, strumpor etc. för det blir riktigt kallt på tåget när de drar igång AC. Ibland kan man slippa AC i andra klass...
Av Manqo
11 mars 2014 23:29
jag åkte i tredje klass, biljetterna i andra klass var slut så boka någon dag i förväg... det var svinkallt på tåget (alla fönster var öppna och fläktarna gick för fullt) så ta med dig kläder som tidigare skrivits! inte så bekvämt med ett gammalt säte klätt i läder, men det fick duga, kostade väl någon hundralapp eller två men då åkte vi chumpon-bkk-chiang mai :) tåget gick galet långsamt och var framme tre timmar efter tidtabell, så sträckan bkk-chiang mai tog nästan 17 timmar! det är ändå en trevlig upplevelse och det finns fina saker att titta på utanför fönstret. Trevlig resa! :)