Ta sig runt

Av Erik97
5 nov. 2017 12:02
Visningar: 1483
Hej!
Ska till Sri Lanka i 2.5 veckor i mitten av januari för att sedan åka vidare till Singapore.

Läste att det kunde vara vågor på stränderna även på västkusten då stämmer detta? Älskar att bada och gillar även att snorkla så detta är av stor vikt för mig (Tänker Tangelle till Bentota sträckan)

Funderar på att åka tåg från Colombo ==> Kandy för den naturupplevelsen. Sen besöka te odlingar och spana in de vackra landskapen runt omkring och även Little Adams Peak! Även besöka Yale National Park. För att sedan beroende på väder och om det är mycket vågor åka längs västkusten med tåg tangelle till bentota slutligen hem från Colombo.

Frågan är vilket är det bästa sättet att ta sig runt inne i landet är? Alltså mellan Kandy och Matara där det inte går tåg.

Mvh Erik
8 nov. 2017 01:22
Hej,

Vad roligt med Sri Lanka, vi var där vintern 2016/17, här har jag samlat ihop lite vanliga frågor folk brukar ha http://lyckligochlevande.nu/blog/restips-svar-p%C3%A5-fr%C3%A5gor-om-sri-lanka

Vattnet på västkusten är idealt för surfing, därmed lite vind och vågor. På vissa ställen finns vikar som möjliggör snorkling. Bada är inga problem men snorlingen är inte världsklass.

Och här kan du läsa om hela vår resa om det är intressant
http://lyckligochlevande.nu/långresor/förverkligande
Av My53
8 nov. 2017 19:13
Rekommenderar boendet Green hill cottage utanför Tangalle om du ska dit. För övrigt tyckte vi att en mix av bil,tåg och buss gav varierande upplevelser och funkade bra. Vi tog taxi från flygplatsen till Kandy(vi ville efter en lång resa komma fram snabbt till vårt första boende), det var reglerade priser o inte så farligt dyrt. Sedan tog vi bil med chaufför på en tvådagars tur till Pollonnaruwa och Sigirya. Det fixade vi genom vårt boende i Kandy. Sedan det berömda tåget Kandy-Ella. Skulle gärna ha spenderat mer tid där i högländerna med vandring o teplantage. Från Ella buss(billigt!!) ned mot kusten med stopp i Udalawale med safari. Sedan buss till Mirissa, och slutligen tåg kustremsan norrut till Colombo. Den tågresan var också häftig då man ser en massa folkliv då tåget går ganska långsamt och nästan rakt igenom bostäderna. Det fanns lugnare vikar vid Mirissa där man kunde snorkla men vi gjorde inte det för det var inte så speciellt med snorklingen där o vi åkte fram o tillbaka till Maldiverna 5 nätter istället för riktigt fin snorkling(lokalö). Sri Lanka är en fantastisk ö!
23 nov. 2017 16:28
Hej Erik,

Jag åkte annan rutt, mellan Kandy och Arguam bay närmare bestämt så områdena har jag tyvärr inte bra koll på. Däremot hade jag turen att springa på Sanka - Den bästa chauffören/guiden man kan tänka sig. Jag har skrivit ett inlägg om honom och hans företag tidigare men kan inte nog rekommendera honom, oavsett om du behöver hjälp att ta dig från punkt A-Punkt B eller mer organiserat med stopp efter egna önskemål. Det gjorde i alla fall min resa till något alldeles extra. =)

https://yoloholidayssrilanka.wordpress.com/
https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g304138-d12101050-Reviews-Yolo_Holidays-Kandy_Kandy_District_Central_Province.html