Storstadsbesökare - Typer

2 sep. 2010 03:16
Visningar: 200
Jag har ju tidigare glatt (nåja!) besökare på RG med en beskrivning av olika restyper - idag blir det mer specifikt...

Storstadsbesökare!

* Mor & Dotter - Delar en flaska vin på hotellet och blir lite fnittriga, går gärna ut och äter på krog i mellanklass och shoppar tills de droppar dagtid. Dottern tar gärna en sväng ut efter att mamsen lagt sig.

* Far & Son: Tar sig gärna en pilsner på hotellet, drar sedan ut på stan, äter något halvstabbigt och slutar på en pub. På vägen för att lämna av den något överförfriskade fadern till hotellet köper de med sig snabbkäk som de gärna vill konsumera i lobbyn. Efter att pappsen nannats går gärna sonen ut på en lite mer "hipp" klubb.

* Bussgänget - Par i övre medelåldern (ensamt par eller flera vänner) som kommer till stan för att se en show och ha det mysigt. Oftast besöks inte särdeles många etablissemang men alkoholmängden för samtliga är över medelkonsumentens.

* Paret - 25-45 år som tar en mysig helg i storstan med god mat och dryck. Är oftast hemma i god tid, tar kanske ett glas vin i lobbyn och snugglar sedan ihop sig medan de ser på en film från sängen. Kombinerar med lite shopping (för damen) antingen dagen för ankomst eller dagen för avfärd.

* Pensionärsparet - Äter middag på hotellet eller närliggande restaurang, tar en bensträckare på stan och går och lägger sig väl före midnatt. Sightseeing kombineras med eventuell shopping.

* Tjejgänget - Extremt hög volym och tonläge. Har ofta förvärmt på något av rummen med 180 BPM-musik av mainstreamartist och kommer ned till lobbyn dressade och sminkade till tänderna. Kommer tillbaka med något smetigare smink och inte helt ovanligt med försök till manligt besök på rummet.

* Killgänget - Springer ofta upp och ned på hotellet och fyller på innanför västen efter som storstaden är så otroligt dyr på alkohol. I slutet av kvällen nattas oftast en eller två innan de andra bestämmer sig för att göra ännu en attack på längsta kön (kl 03:35). I övrigt: Se tjejgänget.

* Affärsresenären (ej att förväxlas med kongress/konferensdeltagaren) - Checkar in, tar 2-3 drinkar med kollegorna, beställer väckning och går och lägger sig något före tolvslaget. Om P-rulle finns på hotellets kabelkanal är detta ett fullt möjligt nöje, vid utcheck hävdar dock affärsresenären att han endast "bläddrat förbi" porrkanalen (i 55 minuter efter att ha slagit in kod) och vill ej betala.

* Kongress/Konferensdelatagaren - Slänger sakerna på sängen, samlas inom 3 minuter och 23 sekunder i hotellets bar för att hinna ta ett järn innan eftermiddagspasset eller middagen. Nattklubb är givet och självklart den obligatoriska efterfesten för 34 personer på ett av rummen som uppskattas högeligen av övriga hotellgäster samt nattpersonal. Alkoholnivån är klart i paritet med bussgängets.
Av Bibby
2 sep. 2010 21:03
Ännu en klockren reflektion från den alltid kloke och rolige Robbowan, tack så mycket!!!!
Av Hathor
2 sep. 2010 22:25
Trevlig tråd
men min typ av storstads besökare finns inte alls med i din beskrivning..
Av Bibby
2 sep. 2010 22:38
Citerat från hathor:
Trevlig tråd
men min typ av storstads besökare finns inte alls med i din beskrivning..
Lägg till den då.
2 sep. 2010 22:45
Får jag gissa vilken grupp TS tillhör? Kan det möjligen - möjligen vara "Paret 25-45 år"? :-D
Av Trampan
2 sep. 2010 22:49
Hahaha... jag ligger väl närmast pensionsparet, men vi är nyss fyllda 40 år... hmm
Av Ziesta
3 sep. 2010 10:45
Kul! :-)

Saknade dock en typ av storstadsbesökare:

* Ensamresenären - Har bokat in sig på ett hostel för att träffa på lite nytt folk att förhoppningsvis gå ut och äta med (och kanske parta halva natten). I värsta fall blir det istället en take away i hostellets sunkiga kök. Dagarna tillbringas på shoppinggatorna, alternativt stadens alla muséer, alternativt på ett mysigt kafé i sällskap med en bok eller vad nu ensamresenären är för en typ av person och känner för att hitta på..
3 sep. 2010 11:22
Hahaha, nu får du nog litet skit för att generalisera så grovt, men visst känner jag igen dem! Kan bara konstatera att genomsnittsvensken är en tråkig typ, eftersom han/hon så lätt går att kategorisera. Är tacksam att jag inte hittar min "typ" här, men har ju onekligen träffat på de flesta någon gång.

//VBL
Av Hathor
3 sep. 2010 12:39
Citerat från busylizzy:
Hahaha, nu får du nog litet skit för att generalisera så grovt, men visst känner jag igen dem! Kan bara konstatera att genomsnittsvensken är en tråkig typ, eftersom han/hon så lätt går att kategorisera. Är tacksam att jag inte hittar min "typ" här, men har ju onekligen träffat på de flesta någon gång.

//VBL
samma tänk hos mej
4 sep. 2010 05:22
Hade jag fortfarande varit i reklambranschen hade jag inte kallat det generaliseringar eller stereotyper utan cluster. :-D