Split med småbarn

Av Teec
16 nov. 2012 17:36
Visningar: 2459
Hej

I min ungdom åkte jag både här och där och var inte rädd för att få sova under stjärnorna.

Men nu - när familjen är bildad, en påväg i mars -13 och en 3 åring är man inte lika tuff längre.

Jag har i alla fall bestämt mig för att överraska maken med en Kroatien resa i sommar, till Split.

Hur löser jag det med boendet? Någon som har ett bra tips på villa, lägenhet, inaccodera sig eller ta in på hotell. Vad blir lättast?

Hade ni bokat flyg och hotell själva eller kört på charter?

MVH Småbarnsföräldern
18 nov. 2012 19:54
Sök boende på jämförelsesidor som denna. Det är billigaste och bäst att boka en lägenhet, tycker jag.
Jag åkte reguljärt dit, överlägset bäst för då har man större valfrihet och man kan välja att bo på någon av öarna ett par nätter.
Av Desires
18 nov. 2012 23:03
Jag har varit mycket i Kroatien och uppskattar verkligen det landet!

Men jag tycker heller inte ni ska stanna i Split, det räcker med någon dag där, ej så mysiga bad där om man jämför med andra platser, t ex ute på öarna där vattnet är härligt turkost och kristallklart.
Stanna gärna i Split någon natt och se den fina gamla stan med den palmklädda strandpromenaden där, sedan tycker jag ni ska ta er ut till öarna utanför. Det finns många fina t ex Hvar, Brac, Vis, Korcula. Eller så kan ni bo i den mysiga lilla staden Omiz som ligger på fastlandet, bara en halvtimmes resa ifrån Split. I Omiz finns det tom sandstränder vilket är ovanligt i Kroatien. Här kan du läsa om Omiz på min egen resesajt http://www.desires.se/#post86

Även den pittoreska världsarvsstaden Trogir som ligger bara 20 min bilväg från Splits flygplats skulle nog fungera med barn, här har jag skrivit lite om den platsen http://www.desires.se/#post17

Och här är direktlänkar till reseberättelser från alla de platser jag besökt i Kroatien http://www.desires.se/#post115

Jag bor alltid i fina privata lägenheter där, det finns mängder av dem, och jag brukar boka dem i förvälg, jag ger även tips på lägenheter på mina inlägg. Du får jättegärna höra av dig om det är något mer du undrar över när det gäller Kroatien.